Premium
8. prosince 2021 • 04:50

Bukačův manuál: V kanclu víme vše, v reálu jsme mimo. Chce to jiné kouče

Autor: Luděk Bukač
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mezinárodní scénu uváděl hráče, jako jsou David Pastrňák, Dominik Kubalík nebo Jakub Vrána. Ty nebo tandem Kaše, Kämpf vedl v juniorských národních týmech. Luděk Bukač mladší zná domácí i zahraniční hokejovou scénu ze všech možných pozic. Jen málokterý člověk z branže ví o problematice mládežnické výchově v Česku víc. A je zděšený, kam až se zdejší hokej zbortil. Bukač komentuje průšvihy domácího zacházení s mladými hráči, ale co je klíčové, nabízí i detailní řešení těžké krize. Před sebou máte druhý díl manuálu, kudy jít a kam. A co už provždy neopakovat…



„Pokud budeme chtít zase vychovávat hráče, musíme naše prostředí zásadně změnit, jsem přesvědčen, že v našem mládežnickém hokeji je obrovský potenciál. Neustále mě v tom utvrzuje nespočet nadaných dětí i jejich zapálení rodiče. Rodiče výchově svých dětí obětují neuvěřitelně mnoho času a financí. Stejně tak, jako to dříve dělal otec Connora McDavida, tomu však v Kanadě nikdo nic nezakazoval, nepřikazoval, nechtěl po něm nikdo finanční kompenzaci,“ porovnává dva odlišné světy Luděk Bukač mladší.

METODIKA

„O naše trenéry byl v minulosti zájem, ti nejlepší trenéři se uchytili v Německu, Rusku, Švýcarsku, naši trenéři byli zváni na mezinárodní sympózia. Měli jsme skvělou metodiku, ostatní kopírovali od nás. Dnes sice nabízíme trenérům mnoho seminářů, mají mnoho materiálů. Jednou chceme kopírovat Švédy, pak Finy, Kanadu atd… V kanceláři víme vše, jenže ve skutečnosti jsme úplně vedle.

Český hokej mládeže je narkotizován amatérským přístupem k hokeji mládeže a ke školení koučů. Místo abychom šli cestou nových poznání a vlastní tradice, opisujeme soupeře, dětem a rodičům nabízíme – jak čtu na reklamách – finskou a švédskou hokejovou školu.

Copak jsme zapomněli, jak jsme vychovali Hlinky , Martince, Jágra , Pastrňáka a mnoho dalších? Na otázku, zda český hokej mládeže má dostatek talentů, odpovídám ano – má. Naši předkové nám zanechali bohatý herní genofond.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3


Články odjinud


Články odjinud