Miroslav Horák
Premium
24. května 2022 • 17:25

Hadamczik jde do boje o křeslo šéfa svazu. Řekl, proč ruší svou podmínku

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už neváhá, rozhodl se. Alois Hadamczik podá kandidaturu na post prezidenta Českého hokeje. Jméno nového šéfa vyjde najevo 18. června na svazové konferenci v Praze. Do okruhu zájemců o post Tomáše Krále patří mezi jinými také Dominik Hašek nebo Jiří Šlégr.



Český hokej žije mistrovstvím světa ve Finsku. Alois Hadamczik rovněž. V rozhovoru, který se uskutečnil ještě před úterním duelem s Finy, tým chválil.

„Stále tvrdím, že máme hokejisty schopné vyhrávat medaili. Cítím z toho, že Kari Jalonen zavedl do národního týmu režim a pořádek,“ myslí si bývalý kouče reprezentace. Před deseti roky byl u toho, když národní tým přivezl z Helsinek bronz, poslední medaili z MS.

Dlouho jste se rozmýšlel, zda do kandidatury půjdete. Platí definitivně, že ano?
„Ano. Rozhodl jsem se na základě zkušeností, které mám jak s vrcholovým sportem, tak s výkonnostním. Věřím tomu, že všechny nabyté zkušenosti, jak manažerské, tak trenérské, mohu předat ve prospěch celého hnutí. Delegátům chci nabídnout možnost nové cesty.“

To znamená?
„Potřebujeme pozvednout celé hokejové hnutí. Chci propojit malé kluby s velkými, hokej je ve své podstatě jenom jeden. Spousta talentů

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud