Premium
1. července 2022 • 13:00

Drahé energie v hokeji. Hrozí malér. Malým klubům půjde o život!

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co nezničil covid, může rozšlapat přicházející energetická krize. Hokej čeká hodně těžká doba, rostoucí ceny za elektřinu a plyn můžou způsobit katastrofu. Zapomeňte na extraligu a „velký“ hokej. O přežití půjde malým klubům, těm, kde děti začínají. Většinou se jim snaží pomáhat města, ale na svazu tuší, že může přijít velký malér. Někde sezonu zkrátí, jinde ji možná úplně škrtnou. Důvod? Nebude na led. Ceny za provoz zimáku vyletí vzhůru. Mluví se až o trojnásobku.



Hlavní heslo malých klubů pro novou sezonu zní: přežít! Stoupající ceny energií způsobují velké problémy domácnostem a hokejové haly po republice na tom jsou podobně. Jejich provoz zdraží. Výrazně. Už konec minulé sezony některé kluby odpískaly předčasně, protože ceny vyletěly vzhůru. Potíž je v tom, že poplatky neklesly.

„Pro některé majitele zimních stadionů vzrostla cena energií jen v průběhu března až šestkrát. Je bohužel velmi pravděpodobné, že kluby omezí provoz, zkrátí sezonu a některé ji ani nezahájí. Přesná čísla budeme znát v červenci podle přihlášek do soutěží,“ řekl deníku Sport mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Situace může výrazně poznamenat český hokej. Dobře znáte témata o široké základně, která se má postupně ořezávat do tenkého vrcholku pyramidy. Méně stadionů v provozu znamená méně klubů. Méně klubů znamená méně dětí. A menší počet dětí? Není těžké uhádnout, kam by český hokej mířil.

Třeba soukromý majitel stadionu na Smíchově už oznámil, že se mrazit nezačne. Klub bude situaci řešit, jenže s dojížděním a hledání nového stadionu pro mládež nastane další riziko. Vše se prodraží, stoupne časová náročnost pro rodiče i samotné trenéry a ne všechny rodiny zvládnou vyšší ceny utáhnout.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud