Pavel Ryšavý
Premium
22. února 2023 • 12:50

Finále v Naganu nově: data vás pustí dál. Růžička řekl, jak ustoupil Jágrovi

Autor: Pavel Ryšavý, Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vymyslet způsob, jak se podívat na finále olympiády v Naganu jako nikdy předtím? Najdete i snadnější úkoly. Ale tady je výsledek. Deník Sport a web iSport.cz nabízí pohled prostřednictvím moderních analytických dat. Dozvíte se, jak výjimeční byli při výhře 1:0 nad Ruskem František Kučera s Jaroslavem Špačkem nebo jak Vladimír Růžička couvnul Jaromíru Jágrovi. „Ano, o tomhle je přesně hokej,“ nadchla data po 25 letech zlatého kapitána Růžičku.



Když se bavíte s někým, kdo chodil v roce 1998 aspoň do čtvrté třídy, o Naganu? Spolehlivě vám vysype, kde zápasy sledoval. Pokud ho v jednu ráno vzbudíte a zeptáte se, kdo vypálil zlatou střelu, bleskově dostanete odpověď, že Petr Svoboda. První olympijský turnaj nejlepších proti nejlepším nechal v každém stopu, kterou už nic nezasype.

Požádali jsme Vladimíra Růžičku, kapitána týmu a později úspěšného trenéra, jestli by se nezkusil podívat na naše analytické výstupy z finále. Hned souhlasil. Za chvíli volal zpátky. „Povedlo se vám to, materiál jsem si přečetl dvakrát a jsou tam důležité věci,“ hlásil nadšeně.

Takže zlatý zápas v Naganu po 25 letech? Pavel Patera vyhrál klíčové buly, po kterém pálil Svoboda, to není novinka. Klíčovou roli hrál Patera ale taky při početních nevýhodách. Skvěle pozičně bránil, dvakrát vyhodil puk, jednou ho vyvezl a dostal se do úniku.

Českou sestavu vyjmenujete. Ale asi budete pátrat, co ve finále předvedli Jaroslav Špaček s Františkem Kučerou. Tak se podržte, třetí defenzivní pár vyšvihl famózní číslo. Špaček zaznamenal 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud