2. srpna 2008 • 10:00

Kde je konec Lubinovi?

Autor: rau, Blesk
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden způsobil nehodu, při níž zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence. Od té doby jakoby se po Ladislavu Lubinovi slehla zem.



Rodině bývalého reprezentanta se přitom ani neomluvil! Kam vlastně zmizel? To zřejmě vědí jen jeho nejbližší. Neobjevil se totiž doma ve Dvoře Králové ani na zimním stadionu v Pardubicích. Kromě svého advokáta prý téměř s nikým nekomunikuje.

„Je to jeho osobní věc. Jako klub nemáme s kauzou nic společného,“ zdůraznil manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Ten se jako jeden z mála s Lubinou, jenž má stále vypnutý telefon, v minulých dnech setkal.

„Mluvil jsem s ním a s jeho právníkem,“ upozornil pardubický boss. „Byla to čistě informativní schůzka, abychom věděli, na čem jsme,“ dodal. Kde se skrývá, nikdo netuší.

„To opravdu nevím a nezkoumám to,“ sdělil Kusý, který svému podřízenému udělil až do odvolání volno. Policie Lubinu obvinila z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti. Hrozí mu až pětileté vězení. Protokol prý přijal bez emocí.

Až do soudu bude na svobodě, dokonce ani nemusel odevzdat řidičský průkaz. Viník smrtelné nehody tak může několik měsíců zvesela řídit dál! Tak dlouho totiž pravděpodobně bude trvat vypracování odborného posudku.

Přitom od nehody utekl a pozůstalí jsou přesvědčeni, že z jediného důvodu – aby zamaskoval alkohol. Později byl jeho vzorek krve negativní.

„Něco podobného se mu nestalo poprvé, už asi věděl, co má dělat. Byl to cílený útěk,“ má jasno Vratislav Lokvenc. „Určitě v tom hrál roli alkohol,“ dodal fotbalista, jenž kvůli Lubinovi přišel o tatínka.



Články odjinud


Články odjinud