Pavel Novotný
27. března 2009 • 16:55

Ivan Hlinka již leží na Olšanech

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Ivan Hlinka patřil mezi legendy českého hokeje ať již jako hráč nebo trenér. Tragická dopravní nehoda před pěti lety však životní pouť kouče zlatého naganského týmu nevždy přeťala. Nyní se památce Ivana Hlinky budou moci fanoušci poklonit na Olšanských hřbitovech.



Mezi největšími celebritami českého národa najde místo svého posledního odpočinku i Ivan Hlinka. Blízko hrobu legendy českého hokeje leží například i Josef Jungmann, Pan Palach Jan Werich, Jiří Voskovec a další osobnosti.

Do této doby měl patriot litvínovského hokeje pomníček na zahradě domu na kraji Litvínova, kde žil se svou ženou Liběnou Hlinkovou. Špatná dostupnost místa posledního odpočinku však vyvolávala u řady fanoušků i Hlinkových přátel nesouhlasné reakce.

Slavný trenér našel místo na Olšanech.
Slavný trenér našel místo na Olšanech.


"Když jsem se dostala z prvotního šoku, začala jsem pro Ivana hledat nějaké opravdu důstojné místo. Nakonec se mi to loni na podzim podařilo na Olšanech, ale lehké to nebylo," uvedla pro MF Dnes Liběna Hlinková.

Nyní se tedy fanoušci mohou poklonit památce slavného trenéra a litvínovské legendy na pražských Olšanských hřbitovech u stanice metra Želivského. Na náhrobním kameni je vytesán i jeho podpis.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud