13. prosince 2009 • 21:49

Budeme mít do přestávky klid, říká spokojený Koukal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Formace kapitána Petra Koukala řídila výhru Pardubic nad Českými Budějovicemi. Druhý útok Eatonu se postaral o všech pět branek Východočechů, sám Koukal vstřelil dva góly. Zejména díky tomu Pardubice ukončily sérii tří porážek a doma získaly tři body po předešlých dvou nezdarech.



"Konečně nám to trošku vyšlo a hlavně jsme se dali zdravotně do kupy. Druhý zápas za sebou jsme hráli spolu. Předtím měl Honza Kolář nějaké problémy, teď nám to střelecky vyšlo," pochvaloval si Koukal v rozhovoru s novináři.

Klíčovými momenty podle něj byl první gól v přesilové hře a branka na 2:0 vteřinu před koncem první třetiny. "Pomohlo nám, že jsme šli do vedení a pak jsme se dostali do stavu, že i kdybychom dostali gól, tak stále vedeme. Když jsme tady hráli s Budějovicemi minule, tak nás trošku zaskočily dobrou defenzivou. Nedokázali jsme si s tím poradit, teď jsme byli lépe připraveni," připomněl Koukal listopadovou domácí prohru s Mountfieldem 2:4.

Pardubice zvládly poslední zápas před reprezentační přestávkou a postoupily na čtvrté místo v tabulce. "Budeme mít do přestávky trošku klidu a nebudeme se stresovat. Hlavní ale je, že máme tři body. V minulém kole v Plzni jsme neodehráli špatný zápas, ale prohráli jsme," řekl sedmadvacetiletý centr.

Pardubice deklasovaly hosty z Budějovic >>>

Koukal se střelecky prosadil v sedmé minutě v přesilovce a poté uzavřel skóre proměněným trestným střílením. "Trenéři původně chtěli, aby jel Libor Pivko, ale ten říkal, že je unavený. Pak to vyšlo na mě a zaplaťpánbůh to vyšlo," pousmál se Koukal, že předešlé dva nájezdy neproměnil. "Na Spartě i proti Varům jsem to dělal stejně, ale nedal jsem. Dnes to tam konečně spadlo a trefil jsem to nad beton," dodal Koukal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud