16. prosince 2009 • 09:38

Bude se KHL hrát v Hradci Králové?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Kontinentální hokejová liga by se mohla hrát v Hradci Králové. Zástupci soutěže projevili zájem vybudovat na východě Čech klub, který by byl v budoucnosti součástí nejkvalitnější ligy v Evropě. O svém záměru již jednali s představiteli města. Informoval o tom dnešní Deník.



"Máte unikátní možnost začlenit se mezi celosvětově známá města. Znamenalo by to navíc příliv značných investic do ubytovacích zařízení a dalších oblastí. Naším záměrem je také finančně podpořit váš ligový klub, s kterým budeme spolupracovat," citoval list z dopisu Sergeje Zajeva a bývalého vynikajícího útočníka Otakara Janeckého.

Podle náměstka primátora Martina Soukupa by se v Hradci Králové mohla KHL hrát již v příští sezoně. "Pro Hradec se (zástupci KHL) rozhodli kvůli umístění na dálniční síti nedaleko od Prahy a také kvůli zrekonstruovanému stadionu, který jim vyhovuje," uvedl Soukup.

Podle něj by se na hradeckém stadionu musely pouze vybudovat nové šatny, což je stejně v plánu.Nový klub, který by měl nést název Hradecký lev, by se o hokejovou arénu dělil s prvoligovým HC VCES. Zřízení klubu ani jeho provoz by neměly mít dopad na rozpočet města.

"Organizátoři naopak chtějí HC VCES finančně podporovat a nabízejí zajímavé uplatnění v KHL i nejlepším odchovancům našeho hokeje. Nezanedbatelná je i možnost propagovat účastí v soutěži Hradec Králové prakticky po celém světě," řekl dnes novinářům hradecký primátor Otakar Divíšek.

Divíšek v pátek odletí společně se zástupci hradeckého hokejového klubu do Moskvy jednat s předsednictvem KHL o konkrétních podmínkách spolupráce. "Celé je to na začátku, představitelé KHL s námi jednali dvakrát," řekl primátor.

V minulosti se ve spojitosti s českým týmem v KHL mluvilo o extraligových Karlových Varech. Zástupci západočeského klubu však v březnu celý projekt zastavili s tím, že se k němu v budoucnosti již vracet nebudou.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud