12. dubna 2010 • 10:04

Neskutečné! Boston dal tři góly v jednom oslabení

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesilovka je v hokeji podstatná výhoda. Teď o tom ale moc nevyprávějte hráčům klubu NHL Carolina Hurricanes, jimž se povedla neskutečná věc – při jedné početní výhodě dostali od Bostonu hned tři góly. Tohle bylo totální břídilství.



Tohle se v NHL ještě nikdy nikomu nestalo. Dostat v jedné přesilovce hned tři góly, to je vážně historický unikát. Carolina na to asi bude ještě dlouho vzpomínat. A Boston také – vždyť právě tímto zápasem, který mu patřil 4:2, definitivně potvrdil svou účast v play off.

Jak Boston vstřelil tři góly během jediné hry v oslabení:

Nevěštilo to nic dobrého, když byl bostonský Matt Hunwick na konci první třetiny za stavu 0:0 vyloučen za hákování. Jeho trest rozpůlila přestávka, ale hned zkraje druhého dějství se začaly dít věci.

První gól: Daniel Paille se protáhnul před Wardovým brankovištěm a už mírně z úhlu dal na 1:0. Druhý gól: Ward si vyjede za svou branku k rozehrávce, jeho pas ale obránci propadne a Bostonu pak stačí jedna superrychlá kombinace – 2:0. A třetí gól: carolinští beci najednou propadají, je z toho přečíslení dva na jednoho. To Begin řeší svižnou střelou mezi betony – 3:0!

Víkendový zápas mezi Bosotnem a Carolinou vstoupil do historie NHL.Foto ČTK

Než se Hunwick vrátil do hry, bylo skoro po zápase. Fanoušci Bostonu jásali, smáli se a nevěřícně kroutili hlavami. „Možná bychom měli být vylučovaní častěji,“ žertoval po utkání bostonský gólman Tuuka Rask.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud