27.4.2019 • 10:23

Šermíř Choupenitch: o balení žen, lásce k baru i lámání čepelí

Vstoupit do diskuse
0
  • Fleretista Choupenitch ukázal na Instagramu Superlifecz svůj tréninkový den

    Alexander Choupenitch se věnuje pro Česko ne úplně typickému sportu. Jeho disciplínou je šerm s fleretem. Díky instagramovému účtu Superlife jste mohli sledovat, jak probíhá jeho soustředění v Londýně.

  • Trénink

    Alexander Choupenitch je český šermíř s běloruskými kořeny. Před dvěma lety slavil titul mistra Evropy do 23 let a má tak bezesporu směle našlápnuto k dalším úspěchům. Na instagramovém účtu Superlife se s námi podělil o to, jak vypadá jeho den na soustředění v Anglii.

    Trénink na londýnském campu šermířů začínal v deset hodin dopoledne. Před samotným tréninkem však Choupenitch nejprve ukázal fanouškům pár cviků na posílení celého těla. Pak už následovala šermířská část. Ta se skládala z útoků na terč a vzájemných soubojů účastníků campu. Po tréninku Alexander zamířil ještě do posilovny.

    Alexander ChoupenitchFoto Instagram

  • Dotazy fanoušků

    Po tréninku přišel čas na odpočinek. Alexander volnou chvíli využil k zodpovězení dotazů, které mu mohli zasílat sledující. Zejména ženy pochopitelně zajímalo, zdali je čtyřiadvacetiletý šermíř zadaný. Ten ale odpověděl vyhýbavě. Podle jeho slov se však na šerm ženy rozhodně balit dají. Také padl dotaz na Ondřeje Sokola, s kterým se Choupenitch přátelí. Šermíř potvrdil, že si rád zajde do Činoherního klubu, kde herec působí. "Líbí se mi, ale i atmosféra divadelního baru," dodal s úsměvem. Otázky mířily také na Alexandrovu zbraň, kterou při sportu využívá. "Nazývá se fleret. Většinou zlomím jednu čepel do měsíce," objasnil fanouškům výdrž svého náčiní.

    Alexander Choupenitch je český šermíř s běloruskými kořeny.Foto Instagram

  • Regenerace

    Londýnské soustředění není jen o šermu. Jeho podstatnou součástí je také regenerace. Proto se Choupenitch rozloučil s fanoušky z plaveckého areálu, kam vyrazil po vydatném tréninku.

    Po tréninku následovala regenerační část.Foto Instagram


Témata:  šermden s
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}