Autor: Reklama
26.1.2021 • 00:00

Překrásná zimní dovolená aneb jak chránit pleť během lyžování

Vstoupit do diskuse
0

Když jedete na zimní dovolenou nebo třeba jen na víkendovou lyžovačku, musíte si vzít nejen teplé oblečení, lyžařské vybavení a cestovní doklady, ale důležité je nezapomenou ani na pleť. Běžná dekorativní a pečující kosmetika, kterou používáme každý den, není vhodná k ochraně před mrazem, sněhem, větrem a slunečním zářením. Vaše kosmetická taška by měla obsahovat produkty, které poskytnou pleti potřebné zvlhčení a ochranu.



Pleťový krém 

K ochraně pleti v zimě zvolte pleťové krémy hutnější textury (oproti letním variantám). Takový krém vytváří ochrannou bariéru, nasytí pokožku základními vitamíny a také chrání obličej před nepříznivými vlivy počasí. Krém musí pleť dobře zvlhčovat, aby nedošlo k její dehydrataci. Takový pleťový krém na zimu by měl být aplikován 30 minut před tím, než půjdete ven. 

Ochranný krém s SPF 

Nemyslíte si, že krém s SPF potřebujete jen v létě. V zimě na horách bývá sluníčko velmi zrádné. Skoro 90 % slunečních paprsků se odráží od sněhu a to znamená, že krém s ochranným faktorem se vám bude opravdu hodit! Kosmetologové doporučují zvolit kombinovaný typ ochranného krému, který obsahuje minerální a chemické filtry. 

Hydratační sprej na vlasy

Mnoho dívek se v zimě trápí elektrifikovanými vlasy, které svévolně trčí všemi směry. Abyste tomuto problému zabránily, používejte speciální zvlhčující spreje, které pomohou přebytečnou statickou elektřinu z vlasů odstranit.

Výživné tělové mléko

Aby měla pokožka těla důkladnou péči, je nutné používat výživné tělové mléko. Pokožku nádherně zvlhčí, dodá ji pružnost a elasticitu. 

Krém na ruce

Textura zimního krému na ruce by měla být hustá, výživná a rychle vstřebatelná. Ve složení hledejte výtažky z heřmánku, levandule, lípy, arniky, olivy a také lanolin. Aplikujte krém alespoň 15 minut před odchodem ven. Kromě toho nezapomínejte nosit rukavice. 

Cestovní balení kosmetiky

Abyste ušetřily místo v kufru, doporučujeme si pořídit kosmetiku v cestovním balení. Kosmetické značky mají celé kosmetické sady v cestovním balení, které jsou široce dostupné v každém kosmetickém obchodu nebo lékárně. 

Ochranný balzám na rty 

Nezapomeňte chránit své rty. Pokožka rtů je jemná a citlivá, a pod vlivem mrazu a větru může vyschnout. Zvolte balzámy, které obsahují výživné oleje, včelí vosk nebo vitamíny A, E, C a F. Tyto složky pokožku chrání, vyživují a důkladně hydratují. 

. .Foto La MakeUp

Kosmetické výrobky 2 v 1

Kosmetické výrobky 2 v 1 jsou skvělou volbou na cesty. Namísto dvou lahviček se šamponem a kondicionérem díky 2 v 1 máte jednu jedinou lahvičku.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}