1.9.2017 • 12:50

Trénink s mistryní. Redaktorka v boji s kickboxerkou Maškovou

Vstoupit do diskuse
0

Dostala se na vrchol a rozhodla se jít dál. Česká kickboxerka Sandra Mašková v červenci získala zlatou medaili na Světových hrách v polské Vratislavi a rozhodla se, že pro příště natrénuje na jiné odvětví. Než se ale vrhne do víru MMA, zkusila jsem si s ní já, redaktorka iSport.cz, zatrénovat.



„Pořádně zpevni břicho. Musíš počítat s tím, že tě tam může soupeř kdykoliv udeřit,“ vysvětlovala mi po cvicích na rozehřátí vysmátá vítězka Světových her v kickboxu. Bum! „Vidíš, nemáš to dost zpěvněný,“ ukázala názorně. Sandra Mašková se kromě zápasení kickboxem živí i jinak. Jako koučka nabízí osobní tréninky, a tak ví, jak co nejlépe vysvětlit správnou techniku. Opravdu, po dvou ukázkách už jsem si na nezpevněné břicho dávala pořádný pozor.

Bojové sporty má v krvi. I přesto, že jsme si daly sraz na devátou ráno, tedy na čas, kdy já většinou teprve vstávám z postele, hýřila úsměvy a energií. V pankráckém Tiger Gymu je totiž doma a je to vidět. Její optimismus by mě snad probral i v pět ráno.

Bojovnice Mašková vstupuje do MMA: Dokážu, co budu chtít
Video se připravuje ...

Já sama už druhým rokem trénuji thajský box, i proto jsme se se Sandrou domluvily, že si vyzkoušíme sparring, tedy tréninkový zápas. Jelikož jsem se ale přes prázdniny dostala z formy, bylo to spíše jednostranné. I když popravdě by to bylo jednostranné, i kdybych v té formě byla.

Po zahřátí mě nechala rozbouchat na lapech (úderové bloky) a po slibu, že na mě bude v rámci možností hodná, jsme si daly tříkolový sparring. I když se mohla snažit jen na půl, bylo hodně těžké se jí dostat k tělu. Když na mě přišla s čistě kickboxerským kouskem, tak se smála: „No jo, na tohle thajboxeři moc reagovat neumí.“

Ze tří kol jsem nakonec trefila snad jen pár ran na tělo a prošel mi jeden čistý round kick na žebra, já toho inkasovala mnohem víc. Ve třetím kole mi navíc ukázala, co už umí z MMA, když mě nečekaně a naprosto bez odporu strhla na zem. No dobrá, příště se budu ptát na techniky z MMA raději až po tréninku, ale dostala jsem, co jsem chtěla.

Po třech kolech jsem byla ráda, když jsem si mohla vyndat chránič na zuby a pořádně se nadechnout. Zničeně jsem oddychovala, zatímco na Sandře nebyla žádná známka únavy. „Lidi mi tipují 25 let a já se cítím na 20,“ popisovala na poznámku, že už jí za rok bude 30 let. A přestože je o dva roky starší než já, fyzičku by mohla rozdávat.

Na oddechnutí teď moc času nemá. Na podzim ji čeká mistrovství světa i Evropské hry, v prosinci plánuje debut v MMA. „Do MMA ale nepřestupuju! Srdíčkem jsem pořád kickboxer,“ upozorňuje bojovnice.

Na konci letošní zimy jsem si vyzkoušela i sparring s Lucií Pudilovou, která o měsíc později podepsala jako první Češka smlouvu s UFC. A co vy víte, třeba se příští rok budu moci chlubit, že jsem si mohla bouchnout hned do dvou holek, které to v MMA dotáhly na vrchol.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}