11.3.2020 • 14:00

Splnil si sen! V 75 letech debutoval v profitýmu a rovnou dal penaltu

Vstoupit do diskuse
0

Kam se hrabe nestor českého hokeje Jaromír Jágr (48) nebo japonský fotbalový veterán Kazujoši Miura (53). Za egyptský profesionální tým si odbyl svůj debut pětasedmdesátiletý stařík. Na jeho věk byste jej však rozhodně netipli. Podívejte se, jak trénuje a válí fotbal se svými mladšími kolegy. 



Eez Eldin Bahder má směle našlápnuto k tomu, stát se nejstarším profesionálním fotbalistou na světě. Pětasedmdesátiletý stařík skóroval z penalty při svém debutu za třetiligový egyptských tým Město 6. října.

Takto trénuje pětasedmdesátiletý Eez Eldin Bahder

Otec čtyř dětí a dědeček šesti vnoučat, začal hrát fotbal v Káhiře, když mu bylo šest let. Navzdory svému zápalu se však nikdy nestal profesionálem. V dospělosti pracoval na pozici konzultanta ve stavebnictví a později se stal expertem na kultivaci půdy. Patnáct let žil v Kuvajtu. V současné době žije ve městě Al Rehab na předměstí Nové Káhiry.

Téměř po celý svůj život hrál fotbal jako amatér. I když tušil, že jeho sen stát se profesionálem je čím dál vzdálenější, stále v něm naděje zůstávala. Kdo by to byl tušil, že téměř sedmdesát let poté od doby, co Bahder poprvé kopl do balónu, se jeho dětský sen stane skutečností.

Eez Eldin Bahder má směle našlápnuto k tomu, stát se nejstarším profesionálním fotbalistou na světě
Eez Eldin Bahder má směle našlápnuto k tomu, stát se nejstarším profesionálním fotbalistou na světě

Ačkoliv tomu příliš šancí nedával, poslal žádost o přijmutí do několika fotbalových klubů. Odpověď nakonec přišla z Města 6. října (město bylo pojmenováno podle dne, kdy egyptská armáda překročila Bar Levovu linii, pozn. aut.), klubu, který hraje v Egyptě třetí divizi.

Aby mohl být Bahder uznáván jako nejstarší profesionální hráč na světě, musí odehrát dva 90minutové zápasy. Kvůli tomuto úkolu poctivě a pravidelně trénuje. Aby se dostal do co největší kondice, absolvuje nejen klubové tréninky, ale cvičí i se svým osobním trenérem.

Ačkoliv je pětasedmdesát skutečně vysoký věk, podle Bahderova osobního trenéra Mahmouda Refaata je přesvědčen, že díky svému zápalu se mu nakonec podaří obstát. Světový rekord nejstaršího profesionálního fotbalisty v současné době drží izraelský Isaak Hayik, který chytal loni v dubnu za izraelský tým Ironi a Yehuda ve věku 73 let.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}