20. března 2014 • 15:39

Hokejový talent Bozon úspěšně bojuje s meningitidou

Autor: ČTK
Stav talentovaného hokejisty Tima Bozona, který je od začátku měsíce hospitalizován s meningitidou, se zlepšuje. Syna francouzské legendy Philippa Bozona, kterého předloni draftovali do NHL Montreal Canadiens, už lékaři probudili z umělého spánku. Útočník, jenž oslaví v pondělí 20. narozeniny, také mohl opustit jednotku intenzivní péče v nemocnici v Saskatoonu.


Bozona napadla bakterie, který způsobuje onemocnění ochranných membrán pokrývajících mozek a míchu. Pokud nepřijde rychlá lékařská pomoc, může mít tato choroba fatální následky a skončit i smrtí.

Bozon působí třetí sezonu v zámořské juniorské soutěži WHL, kde obléká dres Kootenay Ice. Vzhledem k tomu, že meningitida se šíří kapénkovou infekcí, dostali všichni hráči a trenéři v lize preventivně antibiotika.

Za účastníkem loňského mistrovství světa v Helsinkách a Stockholmu ihned po hospitalizaci přiletěla rodina. Hokejistův otec si jako první Francouz zahrál v NHL v barvách St. Louis, od roku 2008 je členem Síně slávy IIHF. Vedení WHL zřídilo speciální účet, na který mohou fanoušci přispívat Bozonovi na léčbu a následnou rehabilitaci.

Montreal si vybral Bozona jako 64. hráče na draftu v roce 2012. V této sezoně WHL odehrál francouzský útočník 50 zápasů s bilancí 30 branek a 32 asistencí.

Články odjinud


Články odjinud