13. března 2016 • 11:30

Sejpalová: Příště bych do finále chtěla postoupit i bez štěstí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka na krátké dráze Michaela Sejpalová si v korejském Soulu připsala největší úspěch dosavadní kariéry. V závodě na 1500 metrů na mistrovství světa se probojovala do finálové jízdy, což se ještě žádnému českému reprezentantovi v historii nepovedlo.


"Jet finále s nejlepšími byl příjemný pocit, užila jsem si to," řekla osmnáctiletá Sejpalová ČTK. Ve finále nakonec obsadila šesté místo a jen o jednu pozici zaostala za historicky nejlepším českým výsledkem na MS, kterým je páté místo Kateřiny Novotné na pětistovce z roku 2009. Účastnice čtyř olympijských her však tehdy skončila pátá po výhře v B-finále.

Sejpalové k životnímu výsledku pomohlo i štěstí. Po pádech dojely do cíle jen tři rychlobruslařky a Korejka Hee Do Noh byla následně diskvalifikována. "Je pravda, že štěstí mi přálo. V shorttracku je to ale běžné," uvedla závodnice z Benátek nad Jizerou.

Body za účast ve finále disciplíny Sejpalové pomohly i k životnímu maximu v celkovém hodnocení víceboje, ve kterém skončila dvanáctá.

"Díky finálovým bodům už mě tolik holek nepřeskočilo," pochvalovala si. "Je to velké povzbuzení do dalších závodů," radovala se Sejpalová, která na seniorském MS startovala podruhé v kariéře. "Jsou to obrovské zkušenosti," řekla.

Rychlobruslařka, která by v budoucnosti mohla nahradit Kateřinu Novotnou na pozici české jedničky, věří, že se jí podaří kvalifikovat se na olympijské hry. Nejlépe už na nejbližší do Pchjongčchangu v roce 2018. "Byla bych také ráda, kdyby se mi úspěch ze Soulu podařilo v budoucnosti zopakovat i bez štěstí. Abych si finále vybojovala sama," přála si Sejpalová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud