26. prosince 2017 • 21:49

Prodloužení jsme odehráli výborně, pochvaloval si Růžička mladší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova potvrdili třetí výhrou z posledních čtyř utkání vzestup formy po předchozím nepodařeném období, v kterém prohráli deset z 11 zápasů. O úspěchu na ledě Liberce (3:2 v prodloužení) rozhodl dvěma góly útočník Vladimír Růžička mladší, který v čase 64:18 zápas ukončil.


Při vyloučení Lukáše Krenželoka zužitkoval syn kouče Chomutova Vladimíra Růžičky staršího přesilovou hru čtyř proti třem. "Prodloužení jsme odehráli výborně. Drželi jsme kotouč častěji na hokejkách a myslím si, že jsme mohli rozhodnout i dříve. Pak domácí faulovali a my dostali přesilovku. Řekli jsme si, že to hlavně musíme sehrát v klidu a neukvapit se. Nakonec se mi to trochu otevřelo, tak jsem se rozhodl vystřelit a vyšlo to," řekl Růžička.

Piráti se díky posledním ziskům přiblížili z 12. místa na dva body desítce pro předkolo play off. "Musíme nahánět body i nadále. Samozřejmě nikdo nechce hrát tu spodní skupinu, je to takový strašák. Tou špatnou sérií, kterou jsme měli, jsme si to dost zkomplikovali, ale je potřeba bojovat i nadále. Nesmíme už koukat doleva doprava ale tvrdě makat a sbírat body. Uvidíme, na co to pak bude stačit, ale musíme na tom ledě nechat všechno," burcoval Růžička.

Slávistický odchovanec nejprve ve třetí třetině poslal tečí střely Stanislava Dietze svůj tým do vedení 2:1. Jelikož centr druhé chomutovské formace sklepával kotouč ze vzduchu, musel regulérnost gólu ještě potvrdit videorozhodčí, který nakonec doporučil branku uznat.

"Abych řekl pravdu, tak mě to trochu zaskočilo a překvapilo. Myslel jsem si, že je to jasné, ale rozhodčí asi chtěl mít stoprocentní jistotu. V člověku to zpravidla začne hlodat, ale já jsem si byl stoprocentně jistý, že branka bude platit," uvedl Růžička.

Byl rád, že vyrovnaný a bojovný zápas strhli Piráti na svou stranu. "Oba týmy střídaly dobré momenty s horšími, chvilku jsme byli lepší my, chvilku domácí Liberec. Měli jsme ale o trochu více štěstí a rovněž nás výborně podržel brankář Lukeš. Důležité také bylo, že jsme ubránili dlouhé dvojnásobné oslabení. Jsme rádi, že se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce a dva body určitě bereme," dodal Růžička.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud