30. prosince 2017 • 22:14

Byli jsme blízko finále, ale nemáme se za co stydět, řekl Dragoun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Při své páté účasti na Spenglerově poháru v Davosu se dočkal útočník Michal Dragoun premiérové branky, ale semifinálové porážce Hradce Králové s Kanadou 2:5 nezabránil. Čtyřiatřicetiletý odchovanec Sparty snížil ve 35. minutě na 2:3, ale výběr Javorových listů už vedení do konce nepustil. Dragoun potvrdil, že celkově mají hráči Mountfieldu z vystoupení na 91. ročníku prestižního turnaje dobrý pocit.


"Jsme samozřejmě zklamání, protože jsme byli blízko k postupu. Ale po dobrých výkonech, které jsme předvedli, se nemáme za co stydět. V kabině jsme si pogratulovali, byl to dobrý turnaj," řekl Dragoun, který hrál na Spenglerově poháru v letech 2003, 2005 a 2006 za Spartu a nechyběl ani loni s Hradcem.

V základní skupině podlehl Hradec Kanadě 3:5, loni ve čtvrtfinále prohrál 1:5 a nedočkal se ani napotřetí. "Myslím si, že jsme hráli líp než ten první zápas proti Kanadě. Bylo to vyrovnané. Za stavu 3:2 to byl od nás super zápas," uvedl Dragoun.

Hradec sehrál čtvrtý zápas ve čtyřech dnech, Kanada díky prvnímu místu ve skupině měla v pátek volno. "Možná trošku chyběly síly. Na Kanadě bylo vidět, že má o zápas míň. Možná o trošku víc jezdili, ale myslím si, že jsme to mohli udělat," litoval Dragoun.

"Jsem přesvědčený, že jsme hráli dobře a proti takovému mančaftu si myslím, že jsme chvilkami hráli i líp. Ale hokej se hraje na výsledek a prohráli jsme," doplnil.

Po loňském vyřazení ve čtvrtfinále Mountfield letos při své druhé účasti dokráčel mezi nejlepší čtyři. "Jsme spokojení. Čtvrtfinále jsme přešli, porazili jsem tým z KHL (Dinamo Riga). Teď v semifinále to bylo kousek, takže super turnaj. Myslím, že jsou spokojení jak fanoušci, tak i my," uvedl Dragoun.

Měl radost ze své trefy. "Musím říct, že tento turnaj tady pro mě byl nejlepší. Chtěl jsem taky už konečně dát gól, dneska se mi to povedlo, bohužel to nepomohlo k vítězství, ale jsem rád, že jsem tady mohl být, a třeba se sem ještě podívám," dodal Dragoun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud