10. ledna 2018 • 23:12

Prostějov prohrál v Lize mistryň s Coneglianem 1:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Prostějovské volejbalistky prohrály ve druhém kole Ligy mistryň s Coneglianem 1:3. Svěřenkyně Miroslava Čady dosáhly v hale lídra italské ligy alespoň dílčího úspěchu, když vyhrály druhou sadu 25:21. Ještě ve čtvrtém setu favorizované soupeřky potrápily, nakonec si však připsaly druhou porážku a v tabulce skupiny B zůstaly bez bodu.


"Soupeřkám jsme se vyrovnali na přihrávce, jejich velký útočný tlak byl však nad naše síly. Jsme ale spokojeni, protože jsme uhráli s tak silným soupeřem na jeho palubovce set," řekl ČTK trenér Čada.

Hanačky držely krok do poloviny prvního setu do stavu 9:10, pak už nestačily bránit rychlé akce soupeřek. Ve druhém setu české mistryně ovládly hru.

"Dostaly jsme soupeřky pod tlak silným podáním. Ukázalo se, že i tak kvalitní celek po několika nevydařených akcích znervózní a chybuje," uvedl Čada. V útoku pak pochválil Herelovou a na příjmu libero Kovářovou.

Po prohraném třetím setu ještě Prostějov vzdoroval až do stavu 16:16. Pak už mu Conegliano dovolilo jediný jeden bod. "Nestačily jsme čelit důraznému smečovanému podání, což rozhodlo," řekl Čada.

Ve třetím kole se Prostějov opět představí v Itálii, 25. ledna nastoupí v Novaře proti úřadujícím italským mistryním.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud