12. ledna 2018 • 21:16

Vítkovice po téměř čtyřech letech vyhrály v Liberci a jsou druhé

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 39. kole extraligy v Liberci 4:1 a posunuli se na druhé místo tabulky. Ostravané uspěli na severu Čech poprvé od března 2014, ukončili tak sérii sedmi porážek. Velkou zásluhu na výhře hostů měl brankář Patrik Bartošák, který si připsal 38 úspěšných zákroků.


"Dnes to byl z mého pohledu souboj našeho týmu proti Patriku Bartošákovi a jeho brankové konstrukci, který jsme prohráli," řekl trenér domácích Filip Pešán po utkání.

Úvod zápasu se nesl v oboustranně opatrném duchu. Tygři ale velmi brzy přidali a první třetinu jasně ovládli. I díky výbornému Bartošákovi se však do vedení nedostali, neprosadili se aktivní Bakoš, Derner ani Jelínek.

Ve druhé třetině pokračoval tlak Liberce, ale Bartošák čaroval. Neuspěl Vantuch, tváří v tvář pak Bakoš. Hosté se z tlaku vymanili až v polovině utkání a hned se dostali do vedení. Pohotový Olesz dorazil v přesilovce Květoňovu střelu.

Domácí se ale rychle oklepali. O tři minuty později stál na konci přesilovkové kombinace Kvapil a vyrovnal. Nerozhodný stav však netrval dlouho, již o minutu později neudržel Will Kucserovu střelu a Zdráhal zajistil hostům opět vedení.

V závěru třetiny se hosté dvakrát provinili hrou vysokou holí a Tygři dostali dlouhou výhodu přesilovky pět na tři. Nejblíže k vyrovnání byl po skvělé individuální akci Bakoš, ale trefil jen tyč.

"Když tým nedá gól v přesilovce pět na tři, tak většinou neuspěje. Dnes ale klobouk dolů před gólmanem soupeře, ale i tak prostě musíme dát gól. Já sám osobně jsem měl tolik šancí, ale nedal jsem...," litoval Martin Bakoš.

Bartošáka zkoušel překonat i netradičně, při zakončení střílel s hokejkou mezi nohama. "Chtěl jsem ho nějak překvapit. Trefil jsem tyčku, on nereagoval," uvedl.

Domácí si část přesilovky přenesli do třetí třetiny, ani po přestávce ale Bartošáka pokořit nedokázali. I nadále byli aktivnější, ale na jejich hokejky se postupně vkrádala nervozita a křeč. Při Vantuchově vyloučení ještě udržel Severočechy ve hře Will, který zlikvidoval Trškovu střelu.

V 54. minutě se obranou hostí protáhl Ordoš a po jeho akci zakončoval Jašek, opět jen do tyče. V následné přesilovce se několikrát zaskvěl Bartošák. Zmar domácích podtrhl v 57. minutě Dej, který z brejku překonal Willa potřetí.

Trenér Pešán, který se poprvé od návratu z juniorského mistrovství světa postavil na libereckou střídačku, pak sáhl k dlouhé power play, kterou ještě umocnilo vyloučení na straně Vítkovic. Domácí se ale neprosadili, naopak do prázdné branky pečetil výhru hostů Květoň.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud