14. ledna 2018 • 16:14

Kroos: Real bude bojovat o umístění v první čtyřce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý záložník Realu Madrid Toni Kroos po sobotní porážce 0:1 s Villarrealem připustil, že "Bílý balet" už nebojuje o obhajobu titulu. Hlavním cílem týmu je podle něj umístění v první čtyřce španělské fotbalové ligy, které by mu zajistilo alespoň účast v základní skupině Ligy mistrů pro příští sezonu.


Real v sobotu sice v zápase se "Žlutou ponorkou" dominoval, tři minuty před koncem ale rozhodl o první výhře Villarrealu na stadionu Santiaga Bernabéua po 18 zápasech po rychlém brejku lobem záložník Pablo Fornals.

"Pokud bojujete 90 minut, je možné, že se pak dostanou do jedné šance. Není to špatný tým. Taky jsem slyšel, že gólu předcházel ofsajd. Na tom ale nezáleží, více se zajímám o naši hru. V defenzivě to bylo dobré, presovali jsme, nevzpomínám si na nějakou jejich šanci až do té závěrečné," uvedl Kroos.

Svěřenci trenéra Zinédina Zidana ztrácejí na vedoucí Barcelonu už 16 bodů, v tabulce jsou před nimi také Atlético Madrid a Valencie. Nebezpečně se na ně navíc dotahují další celky: Villarreal, který má odehrán o zápas víc, ztrácí jediný bod, Sevilla tři.

"Musíme se zaměřit na to, abychom se kvalifikovali do Ligy mistrů. Nemá cenu přemýšlet o ničem jiném, než o příštím zápase. Musíme začít sbírat body, které by nás přiblížily ke splnění úkolu - umístění v první čtyřce," konstatoval německý reprezentant.

Madridský klub vyhrál z posledních pěti ligových utkání jediné a přestože postoupil do čtvrtfinále Španělského poháru, ani tam příliš nepřesvědčil. V odvetě jen remizoval 2:2 s třetiligovou Numancií. V další fázi Real čeká Leganés. V osmifinále Ligy mistrů, v níž "Bílý balet" obhajuje triumf, má velmi obtížného soupeře Paris St. Germain.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud