19. ledna 2018 • 14:12

Korea má v nominaci na OH 12 hráčů z Martincova Anyangu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dvanáct svěřenců českého trenéra Patrika Martince z týmu úřadujícího šampiona Asijské ligy Anyang Halla mají v konečné pětadvacetičlenné nominaci na domácí olympijské hry v Pchjongčchangu korejští hokejisté. Nováček elitní kategorie mistrovství světa bude ve čtvrtek 15. února od 13:10 SEČ prvním soupeřem české reprezentace na turnaji.


Sedm hráčů je původem ze Severní Ameriky. V Kanadě se narodili gólman Matthew Dalton i obránci Eric Regan, Alex Plante a útočník Brock Radunske z Anyangu, bek Bryan Young z týmu Daemyung Killer Whales i Michael Swift z celku Gangwon High1. Jeho spoluhráč, útočník Michael Testwuide, pochází ze Spojených států amerických.

Dva z nich mají zkušenosti i z NHL. Jednatřicetiletý Young sehrál v sezonách 2006/07 a 2007/08 za Edmonton 17 utkání a nebodoval. O tři roky mladší Plante má na kontě z let 2010 a 2011 za stejný klub 10 zápasů a připsal si v nich dvě asistence.

Anyang, který ovládl Asijskou ligu v posledních dvou letech a aktuálně je v tabulce druhý za ruským Sachalinem, má v týmu reprezentačního trenéra Pek Či-sona suverénně největší zastoupení. V kádru jsou také čtyři hráči z týmu z Daemyung Killer Whales a tři z Gangwon High1, dalších dvou korejských klubů v Asijské lize.

Šestice nominovaných je z mužstva Daemyung Sangmu, které bylo založeno v roce 2012 a působí v něm hokejisté, kteří si plní dvouletou povinnou vojenskou službu.

Pro Koreu bude vystoupení v Pchjongčchangu premiérou na turnaji takového formátu. V květnu si pak odbude debut v elitní kategorii MS v Dánsku, kam poprvé postoupila. V prosinci se představila Korea na Channel One Cupu v Moskvě, kde po porážkách s Kanadou 2:4, Finskem 1:4 a se Švédskem 1:5 skončila bez bodu poslední.

Po úvodním duelu s Českem se Korejci na olympijském turnaji utkají o dva dny později se Švýcarskem a v neděli 18. února pak s Kanadou.

Nominace korejských hokejistů na OH v Pchjongčchangu (14.-25. února):

Brankáři: Matthew Dalton (Anyang Halla), Pak Kje-hun (Daemyung Sangmu), Pak Song-če (Gangwon High1),

obránci: Alex Plante, Eric Regan, Kim Won-čon, I Ton-ko (všichni Anyang Halla), O Hjon-ho, So Jong-čon, Bryan Young (všichni Daemyung Killer Whales), Čo Hong-kon (Daemyung Sangmu),

útočníci: Kim Ki-song, Kim Sang-uk, Kim Won-čong, Pak U-sang, Šin Sang-u, Čo Min-ho, Brock Radunske (všichni Anyang Halla), Šin Sang-hun, Pak Čin-kjo, An Čin-hi, Čon Čong-u (všichni Daemyung Sangmu), Michael Swift, Michael Testwuide (oba Gangwon High1), I Jong-čon (Daemyung Killer Whales).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud