19. ledna 2018 • 20:59

Mladá Boleslava vyhrála díky Maxwellově nule v Chomutově 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 41. kole extraligy v Chomutově 1:0 a dočkali se výhry venku poprvé po devíti zápasech. Jedinou branku utkání vstřelil ve druhé minutě obránce slovenský Oldrich Kotvan. Americký brankář Brandon Maxwell vychytal potřetí v sezoně čisté konto. Chomutovští podruhé za sebou prohráli a nenavázali ani na tři domácí vítězství.


"Jsou to pro nás velice důležité body, protože hrajeme o play off. Začátek zápasu nám vyšel, protože jsme hned dali gól. Potom jsme měli dvě nebo tři samostatné akce, které jsme nedali, takže byl napínavý zápas až do konce," řekl po utkání Kotvan.

Do utkání vstoupili lépe hosté a díky Kotvanově ráně od modré čáry se dostali do vedení. O chvíli poději Piráti nevyužili nabídnutou početní výhodu, kterou ukončil unikající Žejdl a záchranná brzda Lauka, jenž také odseděl dvě minuty.

Před koncem úvodního dějství si Piráti vytvořili tlak, z kterého vyplynuly fauly Procházky a Orsavy a minutová přesilovka domácích v pěti proti třem. Nejprve ale Huml nevyužil dobré pozice před bránou, poté Valach trefil pouze Maxwellovu masku.

Na začátku druhé třetiny v pozici před bránou selhal Lauko u pravé tyčky a o chvíli později Huml na druhé straně. V přesilovce Mladé Boleslavi domácí kapitán Vondrka vyslal Koblasu, jenž v úniku s bekhendovým blafákem neuspěl.

V polovině zápasu měl před sebou prázdnou branku Procházka, ale situaci v přesilovce nevyužil. O chvíli později hráli v pěti proti čtyřem i Piráti, Knot však přestřelil. V závěru si třetí lajna domácích vytvořila tlak, ale Maxwell zůstal neprůstřelný.

"Říká se, že je lepší prohrát 0:5, než takhle. Měli jsme spoustu šancí, takže nevstřelený gól je hodně nepříjemný. Věděli jsme, jak byl zápas důležitý, ale bohužel jsme ho prohráli. S Pardubicemi to bude stejné, jako proti Bruslařům, musíme se na zápas připravit a neopakovat takovou koncovku," přemýšlel chomutovský útočník Petr Koblasa směrem k nedělnímu duelu s Pardubicemi.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky domácí pokračovali v tlaku, ale dopláceli na dlouhé kombinace, kterými si překazili možnost na ohrožení soupeřovi klece. Podobný obraz hry se opakoval i v následujících minutách, přestože dorážel Dlouhý a pálil Dietz.

Dlouhé čekání na gól mohl ukončit Huml, jenže proti byl opět Maxwell. Více než minutu před koncem trenér Vladimír Růžička staršího sáhl k power play, ale skóre se nezměnilo.

"Takový zápas jsme hrozně moc potřebovali. Přijeli jsme s velkou pokorou a respektem k soupeři, který v posledních zápase hrál dobře a zápasy zvládl. Na prvním místě musím vyzdvihnout gólmana Maxwella, na kterém tým stál. Zbytek musím pochválit za ohromnou bojovnost," uvedl asistent trenéra hostů Viktor Ujčík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud