19. ledna 2018 • 21:06

Vítěznou sérii Komety ukončil Hradec, v Brně vyhrál 4:3

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě brněnské Komety 4:3 v prodloužení a ukončili v přímém souboji o druhé místo její sérii devíti výher. Velký podíl na výhře hostů měl Andris Džerinš, který vstřelil dvě branky a připsal si jednu asistenci. V dresu hostů zaznamenal gól a dvě přihrávky Lukáš Cingel. Vítězný gól vstřelil v čase 63:11 obránce Blaž Gregorc.


"Přijeli jsme do Brna s velkou pokorou. Devět vítězství je důkazem kvality Komety. Odvedli jsme výborný výkon, soustředili jsme se na velmi dobrou obranu, což se nám dařilo. Jsme trochu zklamaní, že Kometa vyrovnala devět vteřin před koncem, kde jsme situaci nezvládli. Ale i dvou bodů z Brna si vážíme," uvedl asistent trenéra Hradce Králové Tomáš Martinec.

Mistrovská Kometa hrála od začátku s maximálním nasazením a stejně se prezentoval Hradec Králové. Výsledkem byl oboustranně rychlý hokej, ve kterém měli v úvodní třetině zásluhou preciznější souhry převahu Brňané.

Navzdory tlaku se ale dostali pouze do jedné slibnější situace. V 11. minutě se dostal k Dočekalovi odražený kotouč, který ale nestačil zblízka doklepnout do branky. Hosté dobře bránili prostor před brankářem Rybárem a hrozili rychlými brejky, kterým ale chyběla lepší koncovka.

"Škoda, že jsme nedali branku v první třetině. I když Hradec přijel s velice kvalitní defenzivní taktikou, tak jsme si vytvořili šance," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

Od druhé třetiny se Východočeši dostávali mnohem častěji do střeleckých příležitostí. Ve 24. minutě Koukal trefil jen chrániče brněnského brankáře. Skóre otevřel až ve 31. minutě Džerinš, kterému se podařilo protlačit přes Langhamera kotouč do sítě. Branku si ale raději nechali sudí potvrdit u videorozhodčího.

Přesně za minutu Kometa vyrovnala. Vincour vybojoval kotouč u zadního hrazení, Vojtěch Němec ho jen sklepl na najíždějícího obránce Malce, který překonal Rybára. Ten pak v závěru druhé třetiny dvakrát zlikvidoval pokusy domácího útočníka Malleta.

Na přelomu druhé a třetí třetiny se Kometa ubránila v oslabení, pouhých šest vteřin po návratu vyloučeného Erata ale Bednář našel volného Cingela, který pohodlně poslal kotouč do sítě. Za necelé dvě minuty srovnal při přesilovce skóre Zaťovič.

Jednobrankový náskok vrátil Hradci ve 45. minutě střelecky pohotový Džerinš. Závěr utkání ještě nabídl drama. V přesilovce Hradce fauloval Bednář při sólu Erata, který ale neproměnil trestné střílení. V oslabení ještě ujel Zaťovič, jenže sólo neproměnil. Vyrovnat se podařilo až devět sekund před koncem třetí třetiny Nečasovi.

"Stál jsem podle stanovené taktiky na místě, odkud jsme měl střílet. Tušil jsem, že mi Zaťovič nahraje. Jsem rád, že se mi podařilo brankáře Rybára prostřelit," řekl Martin Nečas.

V prodloužení se podařil Hradci brejk, ze kterého po akci Červeného dotlačil kotouč do sítě Gregorc. "Dlouho jsme se v prodloužení bránili. Využili jsme toho, že Kometa v naší třetině chybovala. Pro mě už bylo snadné dát branku, kotouč po střele Červeného proklouzl brankáři mezi chrániči. Já už jej jen doklepl do sítě," uvedl autor vítězného gólu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud