19. ledna 2018 • 23:21

Jaška těšilo, že Liberec využil šance a důležitý zápas zvládl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberecký útočník Lukáš Jašek se v duelu 41. kole hokejové extraligy s Litvínovem blýskl dvěma brankami a výraznou měrou se podepsal pod vítězství 5:1. Bílí Tygři v utkání využili hned tři přesilovky a dvacetiletého hrdinu večera těšilo, že Liberec konečně dokázal proměnit své šance. Díky tomu se na dvanáctém místě přiblížil na dva body desítce pro play off.


"První třetina nebyla z naší strany nic moc, potom jsme se ale konečně dostali do tempa a po zbytek zápasu tahali za delší konec. V posledních zápasech jsme dali vždy jen jeden gól, dnes se nám však konečně podařilo šance proměnit a to byl klíč k úspěchu," řekl Jašek. "Důležité byly rovněž přesilovky, které se nám podařilo využít. Myslím si, že jsme vyhráli po zásluze."

Severočeské derby bylo soubojem dvou týmů bojujících o účast v předkole play off a důležitost utkání v úvodu svazovala domácím ruce. "Možná jsme byli na začátku zápasu trošku nervózní, přece jenom šlo o hodně. Všichni víme, jak na tom jsme a o co se hraje. Byl to vlastně takový zápas o šest bodů. O to víc mě těší, že jsme ho zvládli vítězně," radoval se třinecký odchovanec.

Jašek, kterého v roce 2015 draftoval ze 174. pozice Vancouver, zaznamenal v zápase svůj čtvrtý a pátý gól v ročníku. Oba góly dal v přesilovce. "Při první brance jsem využil své rychlosti. Viděl jsem, že mě obránce nestíhá, tak jsem se tlačil do brány. Střílel jsem na první tyč a trošku se štěstím to brankáři propadlo až do branky," popsal.

"U druhého gólu jsme si vyměnili kotouč s Dominikem Lakatošem a já jsem po jeho akci dorážel do prázdné branky, takže to byla snadná úloha," doplnil Jašek.

Liberec zvládl první ze série čtyř utkání na vlastním ledě. Jašek věří, že výhra Bílé Tygry nakopne a jeho tým vytěží i ze zbývajících domácích zápasů plný bodový zisk. "Doufám, že nám výhra pomůže a uděláme už konečně nějakou delší šňůru vítězství. Čekají nás další tři zápasy doma a my, pokud chceme hrát play off, je musíme zvládnout. Nebude to jednoduché, ale naším jednoznačným cílem je jednoznačně zisk devíti bodů," dodal Jašek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud