21. ledna 2018 • 21:19

Litvínov prohrál poosmé za sebou, v Hradci Králové podlehl 3:7

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté předposledního Litvínova podlehli ve 42. kole extraligy na ledě druhého Hradce Králové 3:7 a připsali si už osmou porážku za sebou. Nový šéf litvínovské střídačky Jiří Šlégr, který nahradil odvolaného Radima Rulíka, ani na čtvrtý pokus s týmem nebodoval. Mountfield celkem čtyřikrát udeřil v přesilových hrách a čtyři asistence si připsal kapitán Jaroslav Bednář.


"Chtěli jsme potvrdit body a výkon z Brna a myslím, že se nám to podařilo. V první třetině to ale byla vyrovnaná bitva. Myslím, že zlom byl kolem 30. a 31. minuty, kdy jsme dali dva rychlé góly a dokázali jsme odskočit. Napadalo nám to tam v přesilovkách, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl asistent trenéra Hradce Králové Pavel Hynek.

První třetina však vyzněla vyrovnaně. A to i výsledkově. Hradec se sice dostal do vedení, když první přesilovkový gól dal bekhendovou dorážkou Köhler, ale Litvínov velmi rychle zareagoval. V signalizované výhodě zakončil výbornou kombinaci tvrdou ranou Gerhát.

Jenže druhý celek tabulky se rozjel především v první polovině druhé části. Ve 21. minutě zametl rychle puk do brány Koukal, jenž využil šťastné Látalovo přiťuknutí. K další brance mu pomohla chyba gólmana Kantora, bývalého brankáře Mountfieldu, který pustil Červeného střelu z ostrého úhlu. Do třígólového náskoku se domácí dostali ve 31. minutě, kdy opět Köhler využil přesilovku, znovu skóroval zblízka.

"První třetinu jsme odehráli na naše poměry slušně. Ve druhé jsme ale hned v první minutě dostali gól a tam se to začalo lámat. Udělali jsme další fauly, děláme jich strašně moc. A to i útočné. K tomu dostáváme hrozně moc gólů v oslabení, dneska čtyři," uvedl litvínovský útočník František Gerhát.

Verva se pak na chvíli vzepjala. I Severočeši ukázali, že zvládají přesilovky, když ve 32. minutě snížil Gerhát, jenž holení tečoval Hüblovo nahození. Favorit ale problémy nepřipustil - další početní výhodu zužitkoval ve 40. minutě ranou pod horní tyč Koukal.

Také ve třetí třetině byli Východočeši lepší a v klidu kontrolovali hru. Ve 43. minutě navíc zvýšil náskok slovenský útočník Cingel, jenž v samostatném nájezdu pokořil střídajícího gólmana Soukupa střelou mezi nohy. Verva poté snížila, po chybě gólmana Rybára se prosadil kapitán Trávníček.

Přesto na zdramatizování utkání neměla. Její snahu definitivně utnul Červený, který ve 47. minutě využil čtvrtou hradeckou přesilovku. Při jeho gólu si připsal čtvrtou asistenci v zápase kapitán Bednář. Hradec přestřelku pak už v klidu dohrál.

"Prohráli jsme osmkrát v řadě a musíme už konečně vyhrát za tři body. Klidně 1:0 vlastním gólem. Jinak se sami dostáváme pod čím dál větší tlak," dodal Gerhát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud