29. ledna 2018 • 13:57

Ptáček odehraje jedno střídání za Spartu a připíše si 1210. start

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý hokejový obránce František Ptáček bude před úterním utkáním extraligy s Kometou Brno oceněn za své působení ve Spartě a pak za pražský tým nastoupí na jedno střídání, aby zaokrouhlil počet startů v nejvyšší soutěži na 1210. Dvaačtyřicetiletý majitel čtyř titulů se Spartou, jenž ukončil kariéru po minulé sezoně v dresu prvoligového Kladna, je v historické tabulce druhý za Petrem Kadlecem. Ten má na kontě 1237 utkání a vylepšuje maximum ještě v dresu Plzně.


Ptáček od této sezony působí ve Spartě jako kouč u mládeže. "Rozhodli jsme se tuto událost pojmout jako návrat Františka Ptáčka do Sparty a věnovat mu ceremoniál před utkáním," uvedl na webu Sparty její tiskový mluvčí Tomáš Zetek.

"Vybrali jsme zápas proti Kometě cíleně, jelikož se jedná o poslední extraligové působiště našeho navrátilce a zároveň věříme, že tradičně velmi exponovaný duel s Brnem nabídne dobrou kulisu pro tuto výjimečnou událost," doplnil Zetek.

Ptáček hrál v nejvyšší soutěži i za Karlovy Vary, České Budějovice, Hradec Králové a právě Kometu. V 1209 zápasech si připsal 383 bodů za 123 branek a 260 asistencí. Na titul dosáhl se Spartou v letech 2000, 2002, 2006 a 2007.

Teď klub připomene jeho zásluhy při ceremoniálu sparťanským fanouškům. "Bude to pro mě velmi milá událost a samozřejmě se moc těším. Věřím, že si na mě ještě fanoušci pamatují," uvedl Ptáček, jenž bude mít na dresu své tradiční číslo 2. Tento trikot bude následně vydražen a výtěžek poputuje na sparťanskou mládež.

Ptáček se loni s hráčskou kariérou rozloučil po konci smlouvy v Kladně. "Už se mi nechtělo nikam dojíždět, tak jsem jen čekal na vyjádření Kladna. A když mi řekli, že chtějí jít jinou cestou s mladšími hráči, tak jsem se rozhodl pro ukončení aktivní hokejové kariéry a přesunul se k trénování. Jsem rád, že přišla nabídka ze Sparty," uvedl Ptáček, který působí u týmu mladších dorostenců.

"Rozhodnutí, že až přestanu hrát, tak budu trénovat, nebylo nic aktuálního. Měl jsem tuhle myšlenku dlouhé roky. Trenérskou licenci mám ostatně už nějakých sedm nebo osm let, takže jsem na to byl teoreticky už docela dlouho připravený," doplnil Ptáček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud