22. února 2018 • 13:05

Většina sázkařů věří navzdory kurzům před semifinále Čechům

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Většina tuzemských sázkařů věří před pátečním semifinále olympijského hokejového turnaje ve vítězství českých reprezentantů nad hráči Ruska. Bookmakeři přitom považují národní tým v zápase za outsidera. Vyplývá to z dnešních vyjádření zástupců sázkových společností pro ČTK.


Sázející věřili svěřencům Josefa Jandače i před čtvrtfinále se Spojenými státy, řadě tipérů však neudělalo radost, že zápas dospěl až k samostatným nájezdům. Nejvíce sázek totiž mířilo na výhru Česka už po 60 minutách.

"Kurzově jsme proti Rusku sice outsider 5,85:1 proti 1,46:1, ale domácí sázkaře to příliš netrápí. Cítí sílu a nadšení českého výběru a taky kurzovou hodnotu našeho vítězství téměř šestinásobku vsazené částky," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava.

Nadějně to pro české barvy podle něj vypadá i z medailového pohledu. "Senzační postup Německa do semifinále totiž znamená, že jsme papírově jasným aspirantem minimálně na bronz," dodal.

U Chance zatím věří ve vítězné semifinále Jandačova výběru 68 procent sázejících, šest procent tipuje remízu a 26 procent sází na ruský tým. "Sázky zatím nejsou ve velkém objemu, ale každou hodinou jejich příjem narůstá," řekla ČTK mluvčí společnosti Markéta Světlíková. Na čtvrtfinálové hokejové boje podle ní Chance přijala sázky za sedm milionů korun.

Favoritem v semifinále není národní tým ani podle bookmakerů Fortuny. I u ní ale mezi sázejícími převažuje optimismus, že Česko zápas zvládne. "Sázkaři se projevují jako opravdoví patrioti, když na výhru našich momentálně směřuje 55 procent sázek, na remízu deset procent a na Rusko 35 procent," uvedl její mluvčí Petr Šrain. Ruští hokejisté jsou podle Fortuny stále hlavním favoritem na zlato, sázkaři u ní ale i v tomto případě zhruba z poloviny sázejí na celkové vítězství Česka.

Šrain připomněl, že vedle hokejistů čeká o víkendu boj o medaile v obřím slalomu na snowboardu Ester Ledeckou, která už v Pchjongčchangu zvítězila v lyžařském superobřím slalomu.

"Vklady na Ester Ledeckou se zatím s hokejovými zápasy rovnat nemohou, aktuálně sázky dosahují na asi 300.000 korun, nicméně do soboty se ještě mnohé změní a i tady se pravděpodobně budeme pohybovat v milionových řádech. Šance na zlato je v kurzu 1,6:1 vysoká, Ester je hlavní favoritkou závodu. Kurz na umístění do třetího místa, tedy minimálně bronz, je momentálně 1,15:1," dodal Šrain.

Podle dnešních dat Tipsportu, Fortuny a Chance lidé zatím na zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu vsadili kolem 600 milionů korun. Podle dřívějších odhadů by mohly sázky v souhrnu u těchto tří společností, které na trhu kurzových sázek mají podíl 92 procent, dosáhnout zhruba 950 milionů. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují. Dá se ale očekávat, že celkový objem sázek přesáhne miliardu korun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud