15. března 2018 • 12:21

Liberec a Hradec Králové by mohly hrát šestý zápas už od 11:00

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejistům Liberce a Hradce Králové hrozí při vyrovnané čtvrtfinálové sérii zápas s dopoledním začátkem už v 11:00. Mohlo k tomu dojít v šestém duelu, jenž může být rozhodující. Případná šestá bitva se totiž bude hrát v sobotu 24. března, kdy liberecká Home Credit Arena hostí jinou akci.


Duel se měl hrát původně od 16:00, jenže v tu dobu bude již liberecká aréna obsazena přípravou na jinou, dlouhodobě plánovanou akci. Tou bude rovněž v sobotu galavečer bojovníků Night of Warriors s plánovaným začátkem v 18:00. Zásadní problém nastal ve chvíli, kdy se oba kluby nedokázaly dohodnout na vyřešení situace.

Herní řád v takový případ stanoví, že termín a místo utkání určí ředitel soutěže. Celou záležitost tak musel řešit s generálními manažery obou klubů Ctiborem Jechem a Alešem Kmoníčkem šéf extraligy Josef Řezníček. A sáhl k řešení brzkého začátku, který není nijak nezvyklý pro přípravné duely, ale zcela mimořádný při play off.

Bývalý obránce Řezníček totiž odmítl bez souhlasu obou týmů prohodit pořadatelství případných zápasů číslo 5 a 6 v sérii, stejně tak vyloučil i varianty, že by se zápas odehrál na neutrálním stadionu nebo že by došlo k posunu v rozpisu všech utkání série.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud