19. března 2018 • 14:57

Pavlenka: Přijel jsem v lepším rozpoložení než na podzim

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V mnohem lepším rozpoložení než v listopadu přijel na sraz fotbalové reprezentace brankář Jiří Pavlenka. Tehdy Brémám patřilo v německé lize předposlední místo, teď však je Werder po vydařeném vstupu do jara dvanáctý a od pásma sestupu ho dělí osm bodů.


Brémy přitom nevstoupily do jara dobře a v úvodních třech kolech remizovaly s Hoffenheimem, Herthou a prohrály s Bayernem. Pak ale následovala sedmizápasová série, během které Werder jen jednou prohrál a jednou remizoval. "Věděli jsme, že moc šancí už mít nebudeme, a proti Schalke jsme se chytli," uvedl Pavlenka.

Werder tehdy dokázal otočit skóre a vyhrát 2:1. "Začali jsme zvládat klíčové situace, začali jsme dávat góly a zvedli jsme se. Tyhle dvě věci nás na podzim celkem trápily," přidal pětadvacetiletý brankář na srazu české reprezentace před přípravným turnajem v Číně.

Dobrými výkony k tomu přispěl i Pavlenka, byť v deseti letošních ligových zápasech udržel jen dvakrát čisté konto. Na podzim jich měl v bundeslize pět. "Jsem radši, že máme víc bodů než čistých kont. Na podzim jsem sice nuly měl, ale bylo to frustrující, protože jsme nevyhrávali a ztráceli deset bodů na nesestupové příčky," prohlásil bývalý gólman Slavie.

Jedno čisté konto vychytal Pavlenka už i v reprezentaci, ve které zatím nastoupil ke čtyřem zápasům. Další by rád přidal na turnaji v Číně, kde se český tým utká s Uruguayí a poté jedním z dvojice Wales - Čína. "Bude to velice dobrá prověrka pro celou reprezentaci. Všichni se těšíme, protože za Uruguay hrajou Cavani a další," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud