23. března 2018 • 20:38

Chomutov přišel o 11. příčku, Jihlavě podlehl 2:3 po nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Jihlavy porazili ve skupině o umístění na 11. až 14. místě v extralize Chomutov na jeho ledě 3:2 po nájezdech a půjdou tak do baráže s vítězstvím v zádech. Piráti naopak přišli porážkou v posledním 6. kole skupiny kvůli horším vzájemným zápasům s Mladou Boleslaví o 11. příčku a skončili dvanáctí. Nájezdy rozhodl útočník Tomáš Čachotský.


"Bylo to pro nás poslední utkání sezony a relativně v klidu. Bylo to hodně vyrovnané, hra nahoru a dolů. Remíza byla z obou stran zasloužená. V nájezdech byla Jihlava lepší, dala dva góly a my žádný," zhodnotil duel trenér poražených Vladimír Růžička starší.

Utkání začalo velkým množstvím vyloučení, z nichž vyplynula hra ve třech proti třem. Následně Dukla využila zkrácenou klasickou přesilovku, když Divišovu střelu tečoval Skořepa.

Vyrovnat mohl Smejkal, jenže ranou z levého kruhu neuspěl, stejně dopadl na druhé straně Skořepa s dorážkami. Závěr třetiny přinesl další tresty, v doznívající přesilovce domácích nevyužil šanci Poletín.

Na začátku druhé třetiny Piráti ubránili zkrácené oslabení, poté sami nevyužili přesilovku a dvě nadějné šance - Havel selhal v úniku a Huml nezakončil úspěšně přečíslení. V 29. minutě bylo vyrovnáno, když Knotovo nahození zapadlo do bližšího rohu branky.

Od poloviny utkání měla Dukla čtyřminutovou početní výhodu, ve které inkasovala z Vantuchovy hole, na začátku 39. minuty ale přispěchal s odpovědí Diviš a bylo to 2:2. "Byla to příprava na poslední část sezony, která nás čeká, takže se nedá mluvit o spokojenosti. Ukázalo se nám však, že něco funguje," pochvaloval si Diviš úspěšně zvládnutý zápas.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupily oba celky s opatrnou hrou, která nepřinesla žádné šance. Chomutovu nepomohly ani dvě početní výhody, ve kterých se mu téměř nepodařilo ohrozit bránu. Rozuzlení nepřineslo poté ani prodloužení, ve kterém Jihlava nevyužila přesilovku a Chomutov dvě jasné příležitosti Vondrky a Smejkala.

V samostatných nájezdech rozhodl Čachotský povedenou kličkou do bekhendu. "Není moc co hodnotit. Pro domácí už to byl závěr, takže o nic nešlo. My jsme střídali dobré okamžiky s horšími momenty, které jsme měli před druhým inkasovaným gólem. Jinak utkání vyloženě špatné nebylo. Jsme rádi za dva body z nájezdů, i když v prodloužení jsme tam měli dva úniky," připomněl jihlavský kouč Petr Vlk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud