24. března 2018 • 22:41

Házenkáři Plzně vyhráli na Dukle a dotáhli se na ni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Plzně porazili v předposledním kole základní části extraligy Duklu Praha na jejím hřišti 31:25 a ani ve druhé repríze loňského finále neprohráli. V listopadu skončil vzájemný duel nerozhodně, dnes stále výrazně oslabení Západočeši přerušili obhájcům titulu pětizápasovou vítěznou šňůru.


"Od začátku jsme do utkání nastoupili s vědomím možného laciného vítězství vzhledem k oslabené sestavě soupeře, byť jsme se přesně na to připravovali. Tento aspekt se nám stal osudným. Bohužel dnes jsme vítězství neměli v hlavě," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Jeho tým přišel o druhé místo, na které se posunula Karviná po vítězství 35:29 ve Strakonicích. Plzeň si polepšila ve hře o horní čtyřku. Na třetí Duklu se bodově dotáhla a díky lepšímu skóre předstihla Lovosice, které utrpěly debakl 21:31 v hale vedoucího Zubří.

V boji o poslední tři volná místa do play off si polepšil Jičín díky vítězství 32:22 nad přímými konkurenty z Frýdku-Místku. Oba celky teď mají 19 bodů, o jeden za nimi následuje Kopřivnice, která prohrála 25:34 na palubovce zbylého adepta na postup Hranic. Ty teď dělí od postupové pozice jen bod.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud