7. dubna 2018 • 18:16

Drahotová byla v Poděbradech pátá, v rekordu vyhrála Giorgiová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chodkyně Anežka Drahotová skončila pátá v tradičním mezinárodním závodě v Poděbradech. Na trati 20 km suverénně obhájila domácí titul, ale časem 1:32:22 zaostala za svým nejlepším letošním výkonem bezmála o dvě minuty. V rekordu mítinku 1:28:29 vyhrála Italka Eleonora Giorgiová. Mezi muži potřetí za poslední čtyři roky zvítězil Němec Christopher Linke (1:21:55). Český titul podle očekávání získal Lukáš Gdula (1:31:04), který celkově obsadil 28. příčku.


Drahotová na domácí půdě předvedla zhruba o minutu lepší čas než loni, ale nenavázala na výkony z letošních závodů v Luganu a Dudincích, kde 20 km zvládla za 1:30:48, respektive 1:30:35. "Cítila jsem, že mám formu, očekávala jsem jiný průběh závodu. Nakonec jsem se trochu trápila," řekla.

Nechtěla ale dnešní závod hodnotit úplně negativně. "Pomýšlela jsem na vyšší umístění celkově, ale každý den to nesedne. Nemůžu být úplně spokojená, skákat radostí, ale myslím, že mohly být i horší dny," dodala.

Vítězná Giorgiová většinu trati absolvovala osamoceně. Mohla jen využívat společnosti mužských chodců, kteří se k ženám připojili 45 minut po jejich startu. Díky času pod hodinu a 29 minut překonala o 46 sekund dva roky starý výkon Mexičanky Alejandry Ortegové. Italka Antonella Palmisanová loni dvacítku na trati v Poděbradech zvládla za 1:27:57, ale to bylo při Evropském poháru v chůzi, nikoliv při tradičním mítinku.

Linke rozhodl o svém triumfu na posledních dvou kilometrech, tentokrát byl v Poděbradech přibližně o tři minuty pomalejší než loni. "Umístění je velmi dobré, ale ten čas je pro mě velmi špatný," poznamenal s tím, že se na jeho výkonu podepsal dlouhý let z Mexika.

Gdula, který si v Dudincích zajistil start na ME na padesátce, s dnešním výkonem spokojený nebyl. "Začátek jsem šel dobře, možná až moc rychle, ale pak jsem zkapal. Doufal jsem, že se mi povede dobrý čas, že bych se mohl v silné konkurenci vytáhnout," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud