19. dubna 2018 • 22:20

Konečně jsme v přesilovce dali gól, oddechl si Hynek Zohorna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Útočník Hynek Zohorna jako první z hokejistů Komety Brno ve finálové sérii s Třincem vstřelil gól v přesilovce. I díky jeho brance dnes obhájce titulu vyhrál 5:2 a vede 3:1 na zápasy. Rozhodnout může již v neděli v Třinci.



"Je to velká úleva, že se nám to konečně ve čtvrtém finálovém zápase podařilo. Sehráli jsme přesilovku podle našich představ," uvedl Zohorna. V přípravě se Kometa na tyto situace hodně zaměřila.

"Nic jsme v našem vzorci nezměnili. V předcházejících zápasech nám ale soupeř položil na poslední chvíli do přihrávky hokejku a vypíchl puk. Pokud kombinace vyjde, tak to má soupeř těžké. Jakmile se některý hráč pohne, tak jsem buď volný já, nebo Jakub Krejčík a také Martin Nečas," řekl Zohorna, který se po zranění svého bratra Radima přemístil na křídlo první útočné řady k Janu Hruškovi a Martinu Eratovi. Ten chtěl mít na křídle jednoho Zohornu. Bylo mu podle Hrušky jedno, zda je to Radim nebo Hynek.

"Mně to nevadilo. Už jsme spolu párkrát hráli. Práci asi odvedeme oba stejnou. Brácha výborně podrží puk, má dlouhé ruce a nikdo ho neodstaví. Snažím se také, aby mně zbytečně puky neodpalovali a podržel jsem je. Herně se nic nemění, všechny čtyři útoky hrají stejně," uvedl Hynek Zohorna.

Posteskl si, že pohled na zraněného bratra nebyl příjemný. "Odvezli jej do nemocnice s tržnou ránou. Čekáme zatím na výsledky. Dostal špičkou čepele do horního víčka," řekl ke zranění mladšího sourozence.

Oproti středečnímu utkání Kometa dnes přehrávala protivníka rychlými protiútoky a vstřelila i důležitý třetí gól v oslabení. "I na tyto situace máme určený vzorec. Víme, že je soupeř v přesilovce nebezpečný křížnou nahrávkou. Tu jsme si pohlídali. Mallet dostal střelu do břicha, z toho vyplynula v protiútoku situace dva na jednoho. Mallet si zasloužil z této situace dát gól," ocenil svého spoluhráče Zohorna, který v Kometě hraje už sedmou sezonu a patří ke služebně nejstarším hráčům.

V neděli bude mít Kometa v Třinci první mečbol. "Chceme začít jako tady v Brně. Ale bude to hodně těžké. Víme, co nás v Třinci čeká. Soupeř má velký nástup, půjde po nás. O titulu přemýšlet nebudeme. Jsme zkušený tým a každý ví, o co hraje. Ještě potřebujeme udělat jeden krok," řekl Zohorna, který se dnešním gólem posunul mezi pět nejlepších střelců v play off. Sedm branek dali ještě třinečtí David Ciencala a Jiří Polanský a také Milan Gulaš z Plzně a Marek Kvapil z Liberce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud