2. května 2018 • 11:39

Pardubické závodiště letos plánuje devět dostihových mítinků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dostihový spolek Pardubice uspořádá v této sezoně devět mítinků, o jeden méně než vloni. Zároveň se ale zvýší počet dostihů na devět v jednom dni. Vedení spolku věří, že se podaří přilákat více kvalitních koní z Česka i ze zahraničí, řekl dnes novinářům ředitel organizace Martin Korba.


"Po loňském úspěchu francouzského koně ve Velké pardubické jednáme s majiteli koní z Francie. Další by mohl přijet z Irska," uvedl Korba.

Sezonu otevře dostihový den 8. května, za necelé tři týdny odstartuje první ze čtyř kvalifikací na Velkou pardubickou. Vrcholem bude tento nejznámější překážkový dostih 14. října.

Novinkou je posunutí začátku mítinků. První dostih s výjimkou Velké pardubické a závěrečných dostihů na konci října bude startovat o hodinu později než dosud, a to ve 14:00. Mělo by to umožnit účast více diváků a zároveň se nebudou v horkých dnech hlavní dostihy běhat za nejvyšších denních teplot.

Podle předsedy představenstva spolku Richarda Benýška by mělo být závodiště víceúčelové a celoročně využívané a mělo by sloužit všem druhům koňského sportu. Kromě dostihových dnů se v Pardubicích uskuteční také Mistrovství republiky ve všestrannosti, závody koňských spřežení či parkurové skákání. Dalším velkým podnikem je mezinárodní výstava Koně v akci. V areálu se bude konat také hudební festival Létofest.

Dostihový spolek letos investuje do obnovy areálu sedm až devět milionů korun. Plánuje rekonstruovat část parkoviště, pokračovat v opravách stájí a modernizovat televizní okruh.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud