27. května 2018 • 17:04

Mrůzek se Zachem skončili na Kunětické Hoře pětadvacátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Společně na pětadvacátém místě skončili Filip Mrůzek a amatér Šimon Zach jako nejlepší z domácích golfistů na turnaji Challenge Tour na Kunětické Hoře. Z výhry se radoval Korejec Kim Min-kjo a v sedmnácti letech se stal nejmladším vítězem všech akcí pod hlavičkou European Tour.


Mrůzek ve finálovém kole neuhájil desátou pozici, kterou držel po třech kolech. V neděli zahrál na D+D Real Czech Challenge Open ránu nad par a celkově skončil se sedmi ranami pod par. Naopak Zachovi se posledních osmnáct jamek vydařilo. Zapsal jen 67 ran (-5 za kolo), což byl jeho nejlepší výkon v turnaji.

Kim Min-kjo zahrál finále o ránu lépe než Zach a dohromady měl dvacet ran pod par. O tři rány předčil Švéda Sebastiana Söderberga. Ve statistikách turnajů European Tour tak předčil coby nejmladšího vítěze Itala Mattea Manassera.

Z dalších českých golfistů, kteří prošli po dvou kolech cutem, se Aleš Kořínek a Jan Cafourek umístili na děleném 46. místě. Daniel Suchan skončil 69.

Další turnaj druhé evropské série Challenge Tour se v Česku uskuteční začátkem července, kdy se bude hrát Prague Golf Challenge na Zbraslavi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud