14. června 2018 • 19:50

Hlasy po utkání MS ve fotbale Rusko - Saúdská Arábie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny A na mistrovství světa ve fotbale Rusko - Saúdský Arábie (5:0):


Stanislav Čerčesov (trenér Ruska): "Vítězství v prvním zápase je velmi důležité, ale nic neřeší, protože turnaj tímhle utkáním nekončí. Nicméně takový výsledek jsme nečekali, ale předvedenou hru ano, protože jsme se na to připravovali. Hráčům musím pogratulovat, protože splnili, co měli. Možná teď budeme až v přehnané euforii, ale jsem rád, že jsme fanouškům udělali radost. Také mi volal prezident, pogratuloval mně i hráčům a řekl, ať takhle hrajeme dál. Jak je na tom Dzagojev, to ještě nevíme, ale taková zranění obvykle bývají vážná a nemusel by si už na turnaji zahrát. Ale zítra ho čeká další vyšetření a budeme vědět víc."

Juan Antonio Pizzi (trenér Saúdské Arábie): "Nemyslím, že nás ovlivnilo to, že jsme v prvním zápase hráli proti domácí reprezentaci. Musíme se z toho poučit a koncentrovat se na další zápas. O tom, jestli i nadále povedu tenhle tým, mluvit nemůžu. Moje filozofie je dělat věci, jak nejlépe umím, a přenést to na hráče. Některé věci ovlivnit nemůžu a tohle je jedna z nich. Budu dál pracovat, protože naší práci stejně jako hráčům věřím. Věřte mi, že v dalším zápase budeme hrát lépe. Ano, zkomplikovali jsme si cestu za naším cílem, ale neměli bychom být souzeni jen na základě jednoho zápasu."

Denis Čeryšev (záložník Ruska, střelec dvou gólů): "Nejde popsat, co cítím... Mám radost, že jsme vyhráli a já mohl pomoci týmu. Mám také radost kvůli mojí rodině, protože vždycky, když jsem byl zraněný, tak se mnou společně trpěla. A jestli je to splněný sen? Sen se mi splnil, když jsem byl v konečné nominaci. O něčem takovém se mi nesnilo ani v nejdivočejších snech. Před prvním gólem jsem dostal špatnou přihrávku a nemohl jsem udělat nic jiného. U druhého jsem zase neměl moc času na přemýšlení, takže jsem jen kopl do míče a byl z toho gól."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud