7. července 2018 • 19:27

Hlasy po utkání MS ve fotbale Švédsko - Anglie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale Švédsko - Anglie (0:2):


Janne Andersson (trenér Švédska): "Anglie má silný tým a my zkrátka nebyli dost dobří na to, abychom přes ni dnes postoupili. Klíčovým momentem byl první gól, který změnil obraz do té doby opatrného zápasu. Mohli jsme vyrovnat hned po přestávce, ale Berg šanci neproměnil a už jsme se do zápasu nedostali. Jsme teď velmi zklamaní, ale nesmíme zapomínat, že jsme odehráli skvělý turnaj proti silným soupeřům a dostali se mezi osm nejlepších týmů světa. To jsem také připomněl hráčům hned na hřišti. Anglie byla lepší, má skvěle organizovaný tým a určitě může celý turnaj vyhrát."

Gareth Southgate (trenér Anglie): "Na Švédy jsme narazili už před čtyřmi lety na šampionátu hráčů do 21 let, kde celý turnaj vyhráli. Tento tým Švédska hraje úplně stejným způsobem. Mají jasnou tvář, jeden bojuje za druhého a mají silného týmového ducha. Takový typ soupeře nám dělal v minulosti problémy, ale dnes si naše mladá sestava poradila. V klíčových momentech nás podržel Pickford, který je pro mě prototypem moderního gólmana; mrštný, skvěle hraje nohama a zakládá i naše útočné akce. Není to ale jen o hráčích základní jedenáctky, potřebujeme všechny členy kádru. Základem úspěchu je výborný kolektiv a musím poděkovat i zkušeným hráčům, kteří se do sestavy nedostali, protože jejich přístup je příkladný. Neustále se zlepšujeme, a i když si myslím, že tento tým čeká vrchol až v budoucnu, chceme tuhle příležitost využít okamžitě. V Premier League je pouze jedna třetina hráčů z Anglie, mladí často nemají kde hrát. Věřím, že postup mezi nejlepší čtyři týmy světa všem ukáže, že angličtí hráči mohou hrát v nejlepších klubech, ať už v Premier League nebo v zahraničí."

Harry Maguire (obránce Anglie, střelec vítězné branky): "Po celý zápas jsme cítili, že máme hru pod kontrolou. Byli jsme silní na míči, i když ke konci jsme si počínali občas trochu lehkovážně. Standardní situace sehrály opět klíčovou roli v náš prospěch. Situace před druhým gólem byla také secvičená, Jesse (Lingard) našel Deleho (Alliho) přesně tak, jak si zkoušeli na tréninku. Na hřišti to zahráli skvěle, ale za celou akci musíme ocenit i náš trenérský tým."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud