18. července 2018 • 09:52

Nosek se dohodl s Vegas na roční smlouvě ještě před arbitráží

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Tomáš Nosek se dohodl na nové smlouvě s vedením finalisty Stanleyova poháru Vegas Golden Knights. Roční kontrakt mu zajišťuje příjem 962.500 dolarů. Pětadvacetiletý pardubický rodák se tak vyhne arbitráži, u níž měl řešit podmínky nové smlouvy v pondělí 30. července.


Nosek, který nebyl do NHL draftován, vstoupil na scénu nejlepší hokejové ligy světa jako hráč Detroitu. Před čtyřmi lety podepsal s Red Wings dvouletý kontrakt, šanci v prvním týmu ale dostal až v sezoně 2015/16, a to jen v šesti utkáních. Přesto s ním klub prodloužil kontrakt o další dva roky, nová smlouva zněla na celkem 1,225 milionu dolarů.

Během ročníku 2016/17 nastoupil do dalších 11 zápasů a poprvé v NHL skóroval. Jeho rozletu výrazně napomohlo, když si ho loni v rozšiřovacím draftu vybral nováček Vegas. Nosek se stal důležitou součástí mužstva, jež skvěle zvládlo základní část a následně si senzačně proklestilo cestu až do finále Stanley Cupu, v němž Golden Knights podlehli Washingtonu.

Nosek si v 67 vystoupeních v dlouhodobé části soutěže připsal 15 bodů díky sedmi brankám a osmi asistencím, povedenými výkony navázal i v play off. V 17 utkáních nastřádal mistr extraligy s Pardubicemi z roku 2012 šest bodů za čtyři trefy a dvě nahrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud