17. srpna 2018 • 14:59

Spartu čeká v Lize mistryň Ajax, Slavii litevská Gintra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalistky Sparty se v 1. kole Ligy mistryň utkají s Ajaxem Amsterodam. Druhý český zástupce v soutěži Slavia změří síly s litevskou Gintrou. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. Oba pražské celky začnou na hřišti soupeře (12., nebo 13. září) a odvetu budou hrát o dva týdny později doma.


Oba pražské kluby byly mezi nasazenými týmy, Sparta jako vůbec poslední. Slavia v minulé sezoně došla až do čtvrtfinále, ale protože český titul připadl letenskému rivalovi, musela tentokrát absolvovat kvalifikaci. Hráčky vršovického celku ovládly svoji čtyřčlennou skupinu stejně jako Gintra, která v minulé sezoně vypadla z osmifinále s Barcelonou po prohrách 0:6 doma a 0:3 venku.

Před čtyřmi lety Gintra postoupila v 1. kole přes Spartu po remízách 1:1 a úspěšně zvládnutém penaltovém rozstřelu. "Není to top tým, bude na naší úrovni. Nejedná se o outsidera, očekávám vyrovnané zápasy. Bude hrát roli každý detail, každá maličkost v naší hře a hodně napoví výsledek z prvního zápasu venku. Tyto týmy hrají obecně náročný, hodně technický fotbal," uvedl na klubovém webu slávistický trenér Pavel Medynský.

"S losem spokojená nejsem, protože to není atraktivní soupeř. Budou docela silní, mají třetí nejvyšší koeficient z nenasazených. Ale myslím, že to zvládneme, protože máme dostatečně kvalitní tým," dodala levá obránkyně Eva Bartoňová.

Zatímco v mužském fotbale je Ajax pojmem, v ženském zdaleka tak zvučné jméno nemá. I nadcházející soupeř Sparty musel do kvalifikace a ovládl skupinu. Nizozemský šampion v minulé sezoně Ligy mistrů vypadl hned v prvním kole s italským týmem Brescia.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud