14. září 2018 • 20:48

Vítkovice otočily zápas v Pardubicích a vyhrály 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Vítkovic vyhráli v prvním zápase nové sezony extraligy na ledě Pardubic 2:1. Dynamo se dostalo už po 23 vteřinách do vedení, ale Ostravané ještě v první třetině srovnali a po brance obránce Jana Výtiska ve 37. minutě definitivně otočili stav zápasu na svou stranu.


Pardubice přivítaly na utkání vzácného hosta, trojnásobného vítěze Stanley Cupu a dvojnásobného olympijského vítěze Igora Larionova, který se také zhostil slavnostního buly. Legenda sovětského hokeje si vysloužila potlesk vestoje.

Diváci se sotva usadili a už slavili první gól. Rolinek se chvíli po buly vydal dopředu a po střele Marosze zařídil ve 23 vteřině první gól zápasu. Vítkovičtí hokejisté byli zaskočení, ale postupně si začali vytvářet a šance v osmé minutě po Trončinského chybě za brankou srovnal Mahbod. Hosté si v první třetině zahráli dvě přesilovky a v další dobré šanci pálil Roman do břevna.

Na začátku druhé části sebral Vítkovicím skoro jistý gól Sýkora, když se vrátil k vlastní opuštěné brance a před dojíždějícími hráči odpálil kotouč. Hosté mohli i nadále těžit z přesilovek, jenže ani takřka dvouminutovou výhodu v pěti proti třem nevyužili. Dvakrát pálil nepřesně Lev a neujal se ani pokus Hrbase.

Dynamo si dvě početní výhody zahrálo až kolem poloviny zápasu a o moc úspěšnější nebylo, i když měl Bartošák práci zejména s akcí Marosze. Gól tak nakonec padl po nenápadné akci ve 37. minutě, kdy si Vítkovičtí několikrát vyměnili puk, až Jan Výtisk vystřelil od mantinelu a viditelně překvapil Kacetla.

"David Květoň mi přenechal puk, já jsem to jen nahodil a spadlo to tam. Kdyby to tak pokračovalo, tak bych se nezlobil. Lhal bych, kdybych tvrdil, že góly nechci dávat. Hlavně mě těší závěr, jak jsme bojovali a šli do toho až do konce. Máme tři body a to je nejdůležitější, bylo to těžké a ubojované. Jedeme domů a v neděli nás čeká Sparta," řekl Výtisk.

Pardubice mohly srovnat při přesilovce, ale Bartošák vychytal jak dělovku Sýkory, tak o chvíli později dorážku Bubely. Po delší době pak Kacetla prověřil zblízka Tybor. Jinak útočilo hlavně Dynamo, avšak ke gólovkám ho pozorná obrana Vítkovic dlouho nepouštěla. Více než dvě minuty před koncem třetí třetiny sáhly Pardubice ke hře bez brankáře, ale jejich snaha k vyrovnávacímu gólu nevedla.

"Ta branka na 1:2 byla taková smolná, náhodná, ani nevím, jestli tam bylo špatné postavení od beka, ale měli jsme to docela rozebrané. Prohráli jsme hlavně proto, že jsme doma dali jen jeden gól," uvedl pardubický útočník Tomáš Svoboda.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud