22. září 2018 • 11:56

Kvůli daňovým únikům se ve Španělsku do problémů dostal i Modrič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dalším fotbalistou, který se ve Španělsku dostal do problémů se zákonem kvůli daňovým únikům, je chorvatský záložník Realu Madrid Luka Modrič. Nejlepší hráč letošního mistrovství světa v Rusku ošidil podle deníku El Mundo na daních stát o 870 tisíc eur (přes 22 milionů korun). Soud mu za to vyměřil osm měsíců vězení s podmínkou a pokutu 348 tisíc eur (téměř devět milionů korun). Po zaplacení dalších 60.000 eur se Modrič trestu vyhnul.


Podobně jako další hráči Modrič prostřednictvím zahraniční společnosti zatajil příjmy z osobnostních práv. Firmu se sídlem v Lucembursku řídila jeho žena Vanja a byla pojmenována po jejich synovi Ivanovi.

Třiatřicetiletý Modrič hraje za Real od roku 2012, kdy do španělského velkoklubu přestoupil z Tottenhamu. Od té doby slavil čtyři triumfy v Lize mistrů, letos dovedl jako kapitán Chorvaty až do finále MS.

Kvůli daňovým podvodům byli ve Španělsku potrestáni také barcelonský útočník Lionel Messi, bývalí hráči Realu Cristiano Ronaldo a Ricardo Carvalho, Modričův současný spoluhráč Brazilec Marcelo či někdejší trenér Realu José Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud