25. září 2018 • 15:18

S Räikkönenem vytvoří v Sauberu duo Ital Giovinazzi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Se zkušeným Kimim Räikkönenem vytvoří ve stáji formule 1 Sauber soutěžní duo čtyřiadvacetiletý Antonio Giovinazzi. Italský jezdec vystřídá v závodním kokpitu Švéda Marcuse Ericssona, který barvy švýcarského týmu hájí bez většího úspěchu letos čtvrtým rokem. Osmadvacetiletý Seveřan se v rámci týmu přesune na pozici náhradního a testovacího pilota.


Sauber tím pádem bude v příštím roce na startu ve zcela novém složení. Nedávno tým oznámil příchod exmistra světa Räikkönena, který opustí po sezoně Ferrari, kam naopak zamíří dosavadní jezdec Sauberu Charles Leclerc.

Giovinazzi už za Sauber odjel úvodní dva závody sezony 2017 jako náhradník za tehdy zraněného Pascala Wehrleina. V Austrálii byl dvanáctý, v Číně do cíle po jezdecké chybě nedojel. Ve formuli 1 jinak působil letos a vloni jako testovací jezdec Ferrari.

Ericsson po úvodním roce v Caterhamu závodil za Sauber od roku 2015. Z celkových 91 startů v mistrovství světa F1 proměnil v bodované umístění jen devět (15 bodů), nejlépe dojel osmý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud