1. října 2018 • 20:18

Basketbalisté Pardubic prohráli v kvalifikaci v Rusku o osm bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pardubičtí basketbalisté budou ve čtvrteční domácí odvetě posledního kola kvalifikace Ligy mistrů dohánět osmibodovou ztrátu. Třetí tým minulé sezony české ligy prohrál v Rusku s Nižním Novgorodem 84:92. Mimořádný střelecký výkon převedl v pardubickém dresu Donovan Jackson, autor 30 bodů.


Východočechům se povedl úvod, první čtvrtinu těsně vyhráli, ale v druhé domácí basketbalisté zabrali a vypracovali si až patnáctibodový náskok. Svěřenci trenéra Levella Sanderse ale dokázali ztrátu snížit a udržet naději na postup. O ještě lepší pozici hosty připravilo osm neproměněných trestných hodů nebo 18 ztrát míče.

Kapitán Radek Nečas ocenil i velkou pomoc střídajících hráčů. "Když někdo nemohl, tak prostě vystřídal, přišla tam nová dravá krev a drželi jsme celou dobu vysoké tempo," řekl řekl na klubovém facebooku.

Uznal, že Pardubice doplatily na několik hluchých míst v prvním poločase. "Ztráceli jsme zbytečně míče a oni dávali jednoduché koše. Ale druhý poločas jsme vyhráli, máme na čem stavět a doufám, že v Pardubicích přijde plná hala," dodal Nečas.

Pardubice byly nasazeny do třetího kola kvalifikace přímo, sedmý celek VTB ligy Nižnij Novgorod má za sebou úspěšný dvojzápas s Arisem Soluň. Pokud Pardubičtí uspějí, doplní v Lize mistrů Nymburk a Opavu, v opačném případě budou hrát Evropský pohár FIBA.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud