7. října 2018 • 21:28

Zaťovič dal v dresu Brna hattrick téměř přesně po dvou letech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hvězdou extraligového souboje Brna s Karlovými Vary byl domácí útočník Martin Zaťovič, který si připsal první hattrick v sezoně a celkově druhý za dobu svého působení v Kometě. Zatímco takřka přesně před dvěma lety 9. října 2016 nasázel tři góly Liberci, tentokrát se mu zadařilo proti klubu, jehož barvy mnoho let hájil.


"Žádnou databázi si nevedu, ale mnoho hattricků jsem v kariéře nedal. Myslím, že snad právě ve Varech jeden," řekl novinářům rodák z Přerova, který právě v týmu Energie strávil část kariéry a také v lázeňském městě získal v roce 2009 mistrovský titul.

Zaťovič přiznal, že zná dobře hostujícího gólmana Tomáše Závorku, s nímž v týmu v minulosti působil. "Po zápase jsme se bavili, říkal mi, že se modlil, abych mu nedal gól. A já mu dál hned tři! Takže super, hattrick. Ale že to bylo proti Varům, byla spíš náhoda. Vyhráli jsme, sice to bylo těžké utkání, ale tři body máme, což je nejdůležitější," prohlásil při absenci Leoše Čermáka současný kapitán Komety.

Tři body pro svůj tým samozřejmě bral, ale ví, že Kometa má stále ještě rezervy. "Co si budeme nalhávat, výkon z naší strany nebyl optimální, naštěstí jsme dali hodně gólů, ale Vary kousaly a byly silným protivníkem. Jsem rád, že se naší formaci začalo dařit," prohlásil Zaťovič, jehož formace byla u všech gólů Brna.

"Musíme bojovat jeden za druhého, pro tým jsme byli platní, což je důležité. Jsme na sebe zvyklí a sehrání. Trochu jsme se trápili, mohli jsme v určitých fázích zápasů odskočit soupeři, ale ten podal dobrý výkon," pochválil Energii Energii muž, kterého klub dodatečně ocenil dresem za 500. odehraných extraligových zápasů.

"Ocenění je pěkné, jsem snad ještě mladý a rád přidám dalších pět set zápasů," smál se třiatřicetiletý útočník, jenž má bohaté zkušenosti s reprezentačním dresem.

Zaťovič se od začátku sezony potýká s parádní formou. Za osm duelů vstřelil již šest branek. "Je to celkem dost, snad se to nezadrhne. Chci být hlavně platný pro tým, to se mi zatím daří," uvedl Zaťovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud