18. října 2018 • 12:15

Útočník Čachotský bude měsíc hostovat z Jihlavy ve Zlíně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Tomáš Čachotský bude měsíc hostovat z prvoligové Jihlavy v extraligovém Zlíně. Šestatřicetiletý kapitán Dukly už oblékal dres Beranů v sezonách 2015/16 a 2016/17. Ze Zlína byl zapůjčen do Jihlavy na stejnou dobu jiný útočník Nicolas Werbik.


Čachotský nastoupí za Zlín poprvé v tomto ročníku v pátečním domácím utkání s Mladou Boleslaví. "S Jihlavou máme zásluhou jednatele Bedřicha Ščerbana velmi dobré vztahy. Tomáš je velmi zkušený hokejista, který nám může zvýšit produktivitu. Skvěle tvoří hru, je úspěšný v koncovce a skvěle charakterově zapadne do kabiny," řekl klubovému webu jednatel a sportovní manažer Zlína Jiří Šolc.

V této sezoně první ligy si Čachotský připsal ve 14 zápasech 12 bodů za pět branek a sedm asistencí a je třetím nejproduktivnějším hráčem Dukly. V extralize, kterou hrál v minulé sezoně i s Jihlavou, má na kontě také za Znojmo a Karlovy Vary celkem 254 utkání a 78 bodů (27+51).

"Spolupráce není nastavena v žádném případě tak, že oslabíme jihlavský tým. Dukla má nadále ty nejvyšší ambice. V rámci potřeby ze strany Jihlavy jsme dohodnuti, že uvolníme na Vysočinu kromě Werbika případně dalšího našeho hráče," doplnil Šolc.

Jednadvacetiletý Werbik se vrátil v létě do Zlína po třech letech v zámořských juniorských soutěžích. Nejdříve působil v QMJHL v Rimouski a pak v USHL v Youngstownu a v Des Moines. V extralize v této sezoně debutoval a v osmi duelech nebodoval.

Za Jihlavu už Werbik na podzim odehrál dva duely na střídavý start a zaznamenal dva body za gól a asistenci. V srpnu se zúčastnil soustředění hokejové reprezentace v Přerově pod novým trenérem Milošem Říhou starším.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud