25. února 2019 • 13:52

Uchov a další ruští atleti se odvolali proti trestu CAS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Výškař Ivan Uchov a další čtyři ruští atleti se odvolali proti verdiktu sportovní arbitráže CAS, která jim kvůli dopingu odebrala medaile a zastavila činnost. Pokud by Uchov s odvoláním neuspěl, získal by Čech Jaroslav Bába dodatečně bronz z mistrovství Evropy 2014.


Sportovní arbitráž na začátku února kvůli zapojení do ruského dopingového programu potrestala dvanáct ruských atletů. Odvolalo se pět z nich, řekla agentuře AP mluvčí ruského svazu Natalia Jucharevová.

Vedle Uchova, který by měl přijít o olympijské zlato z Londýna 2012, se s verdiktem nechce smířit jeho výškařská kolegyně Světlana Školinová, jež by v případě potvrzení trestu přišla vedle olympijského bronzu i o světový titul z roku 2013. Odvolali se i halový mistr světa v trojskoku z roku 2014 Ljukman Adams a překážkářky Jekatěrina Galická a Julia Kondakovová. Těmito pěti případy se tak bude zabývat odvolací orgán CAS.

Nikdo další ze skupiny potrestaných atletů se odvolávat nebude. O světový titul z roku 2013 tak přijde kladivářka Taťjana Lysenková, jíž osmiletý trest se zpětnou platností vyprší v roce 2024. Protestovat nebude ani čtvrtkařka Taťjana Firovová, která byla členkou medailových ruských štafet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud