Adam Nenadál
7. března 2011 • 18:49

Plzeň ztrácí nervy. Přijala roli oběti

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

ADAM NENADÁL - A je to tady: Plzeň ztrácí v napínavé pokerové hře o titul nervy. Ano, je těžké překousnout zjevnou nespravedlnost (řeč je pochopitelně o „ofsajdovém“ zářezu na Slovácku), ale pokud to Západočeši myslí s ligovým primátem vážně, měli by se nad to povznést. V sobotu je čeká zápas roku – hrají doma se Spartou. Všechno ostatní přece musí jít stranou, ne?

 



Jenže Plzeň místo toho podala oficiální protest a z úst představitelů klubu padají výroky, za nimiž lze číst konspirační teorie. „Jsem přesvědčený, že se nám to nestalo naposled,“ nechal se například na téma nespravedlností v tomto ročníku slyšet generální manažer Adolf Šádek.

Asistent rozhodčí Jaroslav Moudrý odmával Plzni ofsajd, který nebyl Asistent rozhodčí Jaroslav Moudrý odmával Plzni ofsajd, který nebylFoto Reprofoto tipovani.cz, koláž iSport.cz
Je to chyba! Pro hráče teď bude velmi, velmi těžké nepodlehnout ublíženecké náladě.

Vždyť všichni jsou přece proti nim, všichni jim házejí klacky pod nohy. A ještě budou, jak tvrdí jejich generální manažer.

Vedení klubu zkrátka nabídlo fotbalistům před klíčovým zápasem o titul ideální výmluvu.

Nebo snad Plzeň hraje hru Manchesteru United, jehož šéf Alex Ferguson dokáže své hráče namotivovat a „zbláznit“ vytvářením pocitu, že celý svět je proti nim? Ferguson je v téhle psychologické hře nepřekonatelný mistr…

Jenže sir Alex takhle pracuje s týmem, který je zvyklý na permanentní tlak a nejvyšší nároky. Plzeň je ve hře o titul nováčkem: proto teď ztrácí hlavu.

Kdo přijme roli oběti – jako to teď udělala Plzeň – obětí se skutečně stane.

19. kolo fotbalové ligy: Plzeň-Slovácko 2:2
19. kolo fotbalové ligy: Plzeň-Slovácko 2:2

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud