Adam Nenadál
5. května 2011 • 20:21

BLOG: Totální selhání ČT4 v přímém přenosu

Vstoupit do diskuse
42
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Představte si, že by CNN měla možnost být přímo u toho, když americké komando zabíjelo bin Ládina. Ano, je to bláznivá situace, ale zkuste si jí představit. Máte to? Tak fajn. A teď si představte, že by v okamžiku, kdy komando proniká do objektu, CNN ukončila přímý přenos. To je snad ještě bláznivější, že? Přesně to ale předvedla ČT4 během pohárového utkání mezi Slavií a Olomoucí.



To, co se dělo ve čtvrtek v Edenu, se ještě na českých trávnících nikdy nestalo. Od samého začátku to byla mimořádná, bezprecedentní situace.

Naštvaní fanoušci pronikli před úvodním hvizdem na plochu, diskutovali s hráči, chtěli po vedení klubu (které se v tu chvíli „ukrývalo“ na Strahově) vysvětlení. V poločase se situace vyostřila ještě víc. Slávističtí příznivci zaútočili na vstup do kabin a střetli se s těžkooděnci. Ne, tohle se nedělo PŘED branami stadionu, tohle se dělo PŘÍMO na hrací ploše, přímo před televizními kamerami. Neuvěřitelná věc.

Jenže ve chvíli, kdy se rozzuření fans hnali po schodech tribuny nahoru a začali útočit na VIP lóže, najednou komentátoři oznámili, že s ohledem na bezpečnost techniky ukončuje ČT4 přímý přenos…

Je to nehorázné selhání a těžko pochopitelná chyba. ČT4 měla báječnou šanci zdokumentovat jednu z nejzajímavějších událostí, která se kdy v českém fotbale stala. Celá situace kolem Slavie je bláznivá od začátku, ale tohle vyvrcholení bylo „za všechny prachy.“

Přímý přenos z toho, jak radikální fanoušci obsazují Eden? To je přece z novinářského hlediska k nezaplacení. Místo toho ale ČT4 stáhla ocas mezi nohy a ukončila přenos. Vsadím se, že na YouTube budou během pár hodin kvalitní záběry z celého červenobílého zmatku.

ČT4 trestuhodně podcenila situaci, o níž se dlouho dopředu tušilo, že bude mimořádně vyhrocená. Zajímalo by někoho semifinále Ondrášovka Cupu mezi Slavií a Olomoucí, kdyby se na něm neočekávaly protesty fanoušků? Jestli ČT4 jela přenášet jen fotbal a nebyla připravená na možnost dalších trablů, je to čistý amatérismus.

Ale ono se to televizním divákům všechno dovysvětlí v nějakém chytrém tiskovém prohlášení, že?

Policejní zákrok proti slávistickému kotlli
Policejní zákrok proti slávistickému kotlli

Vstoupit do diskuse
42
Články odjinud


Články odjinud