Jakub Konečný
29. září 2010 • 14:29

Nominace mladíka Kadlece? Správná volba!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - V nominaci na klíčový kvalifikační dvojzápas se Skotskem a Lichtenštejnskem najdeme skutečně zajímavá jména: Tomáš Grigar, Milan Petržela, Lukáš Magera... Nejvíc pozornosti však budí Václav Kadlec. Je ze všech nejmladší – a je velmi pravděpodobné, že na rozdíl od výše jmenovaných dostane při reprezentační misi důležitou roli.



„Mám nového Rosického,“ prohlásil kdysi hráčský agent Pavel Paska. Koho tím myslel, neprozradil, nicméně stopy vedly neomylně k Václavu Kadlecovi, tehdy čtrnáctiletému žákovi Bohemians 1905.

Respektovaný manažer už tenkrát věděl, že má tu čest s nevídaným talentem. Spletl se možná jen trochu v přirovnání, místo Tomáše Rosického zatím Kadlec připomíná spíš Milana Baroše.

Proto je volba reprezentačního trenéra Michala Bílka logická a správná. Ostatně pokud hledal typologickou náhradu za kanonýra Galatasaraye, kterého vyřadil z provozu prasklý sval, moc na výběr stejně neměl. Zvlášť když tentokrát ohrnul nos nad Martinem Feninem.

Olomoucký Michal Hubník je útočník ze stejného těsta jako Roman Bednář, nebo Tomáš Necid, plzeňský Daniel Kolář uvízl se zlomeným nosem na marodce, jeho parťák Jan Rezek se už dlouho netrefil a Bony Wilfried jaksi nemá český pas. Toť nabídka tuzemské nejvyšší soutěže.

Sparťané (zleva) Tomáš Řepka, Jakub Podaný, Václav Kadlec a Bony Wilfried se radují z výhry v derbyFoto Pavel Mazáč (Sport)


A pak je tu ještě naštěstí Kadlec. Sparťanský benjamínek se v krátké době prosadil dvakrát v mimořádně těžkých zápasech – v derby se Slavií a při Evropské lize proti Palermu.

Obě jeho trefy nesly punc klidu, přehledu, drzosti – prostě mimořádné kvality.

Přesně taková bude přitom zvláště proti urputně bránícím Skotům nadmíru potřeba. Další festival zahozených šancí si už Bílek a jeho vyvolení dovolit nemohou.

Václav Kadlec a Libor Sionko se radují ze třetího gólu do sítě Palerma
Václav Kadlec a Libor Sionko se radují ze třetího gólu do sítě Palerma

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud