Jan Barák
7. prosince 2018 • 07:54

Florbalový deník: Ochočení dánských "Trollů" a výkon za Hranicemi možností

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fajfka, splněno! Plán organizátorů domácího MS, který se po porážce s Lotyši klepal jako osika v zimě, vyšel. Český tým se představí ve víkendových bojích o medaile, O2 arena bude praskat ve švech.



Čtvrtfinále s Dány bylo o ničem, pardon, o devět. Brankář Mike Trolle, autor 33 zákroků z osmifinále s Estonci a bývalý gólman slavného Helsingborgu ve švédské SSL, vstal levou nohou, nevýrazný byl bek Jannik Wede Trolle i zbytek severské party.

Buďme rádi, že jsme v této fázi turnaje minuli Nory, těm chyběla jedna přesná střela v prodloužení, aby vyřadili superfavorita ze Švýcarska.

Pohodová výhra 10:1 nabídla několik pozitiv. Kapitán Matěj Jendrišák dal hattrick, pokud chceme brát cenný kov, potřebujeme šestého nejlepšího hráče světa v TOP formě. Tři kousky mu určitě přidají na klidu, gratuluju Máťo!

Na české soupisce už není hráč, který by na šampionátu nebodoval, proti Dánům svou nulu mázli Martin Kisugite a Jiří Curney. Svůj osmý gól na šampionátu vstřelil Adam Delong, za nároďák se prosadil v sedmi posledních zápasech - na přípravném EFT před MS skóroval proti Finům, Švýcarům i Švédům, na šampionátu zatím vlnil síťku za všemi čtyřmi soupeři.

Libo statistickou pikanterii? Pro Delonga byl zápas s Dánskem už čtrnáctým utkáním v řadě s gólem, naposledy jej ubránily v Poháru České pojišťovny třetiligové Hranice. Český rekord v počtu branek na MS je z rukou Radima Cepka a má číslo deset. Věřím, že Deli bývalého reprezentačního kouče překoná už v semifinále proti Finsku (ano, Finové porazí v dnešním čtvrtfinále Němce).

SESTŘIH: Češi vypráskali Dánsko a jdou do bojů o medaile
Video se připravuje ...

Čeští florbalisté si ve čtvrtfinále smlsli na Dánech, po výhře 10:1 hladce postoupili do semifinále
Čeští florbalisté si ve čtvrtfinále smlsli na Dánech, po výhře 10:1 hladce postoupili do semifinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud